5 évig nem mosott hajat ez a nő, ez lett az eredménye - Fotók

Elképesztő, amit tapasztalt.


5 évig nem mosott hajat
Ha pár napig nem mosunk hajat, már akkor rosszul érezzük magunkat és arra gondolunk, hogy hanyagolhattuk el "ennyire" az ápolását. Igyekszünk a legjobb minőségű sampont, balzsamot használni, két beavatkozás között pedig nem félünk a száraz samponhoz nyúlni, amennyiszer csak szükséges. De mi történne akkor, ha bizonyos időre teljesen kiiktatnánk mindenféle hajápolási terméket a szépségrutinunkból, és a lehető legtermészetesebb útra lépnénk? Jaquelyn Baers választ ad a kérdésre, ő ugyanis öt évig nem mosott hajat, ami viszont bennünk vet fel komoly kérdéseket.

 

rtt 9407d
Ha Jaquelyn tudná, miből maradt ki

 

Se sampon, se semmi
Jaquelyn először blogján fejtette ki 2012-ben, hogy miért döntött a sampon és egyéb hajápolási termékek elhagyása mellett. Elmondása szerint miután elolvasta és részletesen utána nézett ezen alapanyagok összetevőinek, úgy döntött, hogy nincs szüksége a "különféle veszélyes és kiejthetetlen nevű vegyszerek koktéljára", ezért kezdett bele a nem mindennapi kísérletbe, és minden ilyesmit félretett - pontosan öt évre.

Ilyen volt Jaquelyn haja, mielőtt belevágott a mosásmentes projektbe

 

r 1c6ff
Rövid és élettelen volt a haja

 


Nagyon pozitív eredményt hozott a kísérlet
A Huffington Postnak a blogger anyuka később elárulta, milyen pozitív dolgokat tapasztalt a mosásmentes kísérlet során. Első körben Jaquelyn a különféle samponok helyett szódabikarbónát és almaecetet használt a hajápolásra, mivel nem akarta teljes mértékben elhanyagolni a karbantartását. Ez a kombó azonban csak egy ideig volt hatásos. "Nem sokáig működött, száraz, zsíros lett tőle a hajam" - vallotta be a nő. Ezek után mindennel felhagyott, semmit nem használt, az eredmény pedig megdöbbentő volt.

 

ww ff72e
Ilyen lett utána

 

Az eredmény
"A hajam sokkal fényesebb lett, gyorsabban nőtt és a textúrája is változott" - fejtette ki Jaquelyn. Igaz, volt egy rövid - ahogy a blogger mondta "pubertás" - időszak, amikor a haja úgymond "átállt" a samponmentességre, ezalatt nem volt jó állapotban, de utána egyre inkább látta és tapasztalta, hogy okos döntést hozott. "Naponta több száz kémiai, vegyi anyagot juttatnak a nők a szervezetükbe a szépségápolási szerek által. Kezdtem aggódni, így változtattam. Aki mer, az nyer, ahogy szokták mondani. Én úgy érzem, nyertem" - fejezte be.

 

e 5545e
Pozitív volt a kísérlet

Additional Info

Ezért születnek néha szőrösen a kisbabák

Amikor egy kis új élet világra jön, akárhogy nézzen is ki, imádjuk. Pláne akkor, ha…

Videó: Ilyen, amikor 42.000 gyufát gyújtanak meg egyszerre

Legtöbbünk játszott már a gyufával, ki tud egyszerre többet meggyújtani. Ez a srác…

Íme a könyv, amelynek csupán az érintése is halálos lehet

1874-ben dr. Robert M. Kedzie sebész és kémikus nyomtatott 100 könyvet Amerikában,…

Hogyan ülsz a széken? Gondoltad volna, ez az önkéntelen mozdulat többet mesél rólad, mint sejtenéd?

Hogyan ülsz a széken? Gondoltad volna, ez az önkéntelen mozdulat többet mesél rólad, mint…