Hihetetlen, az egyik leggazdagabb ember volt Angliában, az élete mégis rémálom volt…

Hihetetlen, az egyik leggazdagabb ember volt Angliában, az élete mégis rémálom volt…
Booking.com

Edward Mordake a 19. században élt, meglehetősen gazdag, nemes családi körülmények között. Két arccal rendelkezett, tarkóján meg nem született (parazita) ikertestvére torz arca helyezkedett el. A második arc nem tudott beszélni, enni vagy inni, tudott azonban sírni és nevetni.


Tehetős ember révén számtalanszor könyörgött az orvosoknak, hogy távolítsák el a démoni fejet a tarkójáról ám senki nem merte elvállalni a műtétet. Állítása szerint éjszakánként ugyanis megszólalt a második arca és ördögi dolgokat suttogott, amit csak ő hallott.

 

qqq 73952

 

A szerencsétlen Edward együtt élt eme sötét titkával. Magányában könyveket olvasott, zongorázni tanult és egy másik, jobb életről álmodozott. Ifjú felnőtt korában azonban mégis bevezették őt a társasági életbe ahol mindenkit lenyűgözött virtuóz zenei tudásával, éles eszével és megnyerő modorával.

Az ördögi ikertestvér arca egyre csak bámulta a rácsodálkozó, a rémülettől felszisszenő és sikítozó embereket. Gúnyos pillantása, félelmetes tekintete örökre beleégett az őt meglátó emberek emlékezetébe. Edward hiába könyörgött orvosainak, a testvér arcának eltávolítását senki nem vállalta, ő pedig végső elkeseredésében 23 évesen öngyilkosságot követett el.

Végrendeletében kérte, hogy távolítsák el róla ikertestvére arcát, hogy az legalább a sírban hagyhassa őt pihenni. Halála után került sor a műtétre, kérésének orvosai eleget is tettek.


 

Additional Info

A FRANCIÁK MINDEN FINOMSÁGOT MEGESZNEK ÉS MÉGSEM HÍZNAK, HOGYAN LEHETSÉGES EZ?

Mindenki tudja, hogy a francia nemzet konyhája változatos, zsíros ételeket is…

Új rablási módszer, legyünk figyelmesek, mert könnyen csőbe húzhatják a jó szándékú embereket!

A rosszat akaró emberek száma sajnos egyre csak növekszik és az utóbbi időben már az…

Milyen szép a magyar nyelv, pláne akkor, mikor ilyeneket hallok mint pl:

Nincs még egy ilyen szép nyelv a földön, mint a magyar! Igazam van? Alább…

NASSOLÁS ESTE HAT UTÁN? AZ ORVOSOK MEGNEVEZTÉK AZT AZ ÖT DOLGOT, AMIT NYUGODTAN EHETÜNK, SŐT KELL FOGYASZTANUNK AKÁR ÉJJEL IS!

Tegye fel a kezét, aki még sosem nézett vágyakozva a hűtőszekrénye tartalmára este hat…