Hihetetlen, az egyik leggazdagabb ember volt Angliában, az élete mégis rémálom volt…

Edward Mordake a 19. században élt, meglehetősen gazdag, nemes családi körülmények között. Két arccal rendelkezett, tarkóján meg nem született (parazita) ikertestvére torz arca helyezkedett el. A második arc nem tudott beszélni, enni vagy inni, tudott azonban sírni és nevetni.


Tehetős ember révén számtalanszor könyörgött az orvosoknak, hogy távolítsák el a démoni fejet a tarkójáról ám senki nem merte elvállalni a műtétet. Állítása szerint éjszakánként ugyanis megszólalt a második arca és ördögi dolgokat suttogott, amit csak ő hallott.

 

qqq 73952

 

A szerencsétlen Edward együtt élt eme sötét titkával. Magányában könyveket olvasott, zongorázni tanult és egy másik, jobb életről álmodozott. Ifjú felnőtt korában azonban mégis bevezették őt a társasági életbe ahol mindenkit lenyűgözött virtuóz zenei tudásával, éles eszével és megnyerő modorával.

Az ördögi ikertestvér arca egyre csak bámulta a rácsodálkozó, a rémülettől felszisszenő és sikítozó embereket. Gúnyos pillantása, félelmetes tekintete örökre beleégett az őt meglátó emberek emlékezetébe. Edward hiába könyörgött orvosainak, a testvér arcának eltávolítását senki nem vállalta, ő pedig végső elkeseredésében 23 évesen öngyilkosságot követett el.

Végrendeletében kérte, hogy távolítsák el róla ikertestvére arcát, hogy az legalább a sírban hagyhassa őt pihenni. Halála után került sor a műtétre, kérésének orvosai eleget is tettek.


 

FIGYELEM! NAGYON KÜLÖNLEGESET JELENT, HA BARNA SZEMED VAN

Annak, akinek barna szeme van általában…

Additional Info

Ezért születnek néha szőrösen a kisbabák

Amikor egy kis új élet világra jön, akárhogy nézzen is ki, imádjuk. Pláne akkor, ha…

Videó: Ilyen, amikor 42.000 gyufát gyújtanak meg egyszerre

Legtöbbünk játszott már a gyufával, ki tud egyszerre többet meggyújtani. Ez a srác…

Íme a könyv, amelynek csupán az érintése is halálos lehet

1874-ben dr. Robert M. Kedzie sebész és kémikus nyomtatott 100 könyvet Amerikában,…

Hogyan ülsz a széken? Gondoltad volna, ez az önkéntelen mozdulat többet mesél rólad, mint sejtenéd?

Hogyan ülsz a széken? Gondoltad volna, ez az önkéntelen mozdulat többet mesél rólad, mint…