Ezek a nők sosem mosakodnak, mégis mindig tiszták! Íme elképesztő módszerük!

Ezek a nők életükben nem láttak még szappant, mégsem koszosak. Vajon hogy csinálhatják? Elképesztő módszerek egy távoli tájról, ahol egészen más a kultúra és mások a feltételek, mint nálunk...

 

www 2b54f


A himbák Namíbia északirészén élnek, felnomád életformát folytató pásztornép. Különlegességnek számítanak, hiszen a fekete kontinensen azon ritka törzsek közé tartoznak, akiknek sikerült megőrizniük kultúrájuk, életmódjukat, képesek fenntartani magukat, nincs szükségük a civilizáció nyújtotta eszközökere, szinte teljes elszigeteltségben élnek.

Újabban viszont elfogadták a namíb kormány segítségét, miszerint gyerekeiket iskolába fogják járatni, óvják a természetet és a fogamzásgáltásról is hajlandóak voltak tanulni. Azonban pár ősi tradícióról nem akarnak lemondani. Ezek közé tartozik sajátos tisztálkodási, szépségápolási módszerük.

Szalmaházakban élnek, teljes az egyenlőség a nemek között, nincs alárendeltségi viszony. Állattenyésztésből tartják fenn magukat, főként kecskéket nevelnek. A víz jelenti számukra az igazi luxust, ezért szigorúan tilos a vizet mosdásra használni.

És mégis, ennek ellenére a himba asszonyok a kutatók beszámolói szerint a legszebb és legtisztább teremtések, bőrük bársonyos, hajuk vöröses. köszönhetően a barnásvörös agyagnak, amellyel rendszeresen bekenik magukat. Ez megvédi az erős naptól, a rovarcsípésektől őket, így szinte alig látni rajtuk az öregedés nyomait.

Az intim testrészeiket például füsttel tartják tisztán, speciális növénykeveréket használnak, amelyek füstje fertőtlenít mindent. Hihetetlen, de sosem voltak betegek, pedig szappant sosem láttak.

 

drrdr 0dac2

 

3 tuti meglepetés szerelmünknek Valentin-napra!

Mindjárt itt a Valentin-nap. Lehet a…

Additional Info

Ezért születnek néha szőrösen a kisbabák

Amikor egy kis új élet világra jön, akárhogy nézzen is ki, imádjuk. Pláne akkor, ha…

Videó: Ilyen, amikor 42.000 gyufát gyújtanak meg egyszerre

Legtöbbünk játszott már a gyufával, ki tud egyszerre többet meggyújtani. Ez a srác…

Íme a könyv, amelynek csupán az érintése is halálos lehet

1874-ben dr. Robert M. Kedzie sebész és kémikus nyomtatott 100 könyvet Amerikában,…

Hogyan ülsz a széken? Gondoltad volna, ez az önkéntelen mozdulat többet mesél rólad, mint sejtenéd?

Hogyan ülsz a széken? Gondoltad volna, ez az önkéntelen mozdulat többet mesél rólad, mint…