Hallottál már a vérmérgezés piros csíkjáról, de nem tudod, hogy néz ki? Itt van!

Hallottál már a vérmérgezés piros csíkjáról, de nem tudod, hogy néz ki? Itt van!
Booking.com

Sokan hajlamosak azzal nyugtatni magukat, hogy a vérmérgezés jeleként oly gyakran emlegetett, a szív felé haladó piros csík jelensége csupán ijesztgetés, és nem is létezik hasonló tünet, holott megjelenése egyáltalán nem ritka, nem utolsósorban pedig komoly kockázatot jelent, mely akár életveszélyes állapothoz is vezethet.


Megjelenése esetén azonnal orvoshoz kell fordulni, ugyanis a probléma, melyre utal – a szepszis, illetve vérmérgezés – már rövid időn belül is nagyon komoly tüneteket és szervkárosodást okozhat, illetve kiválthatja a szeptikus sokkot is, mely sajnos gyakran végződik tragédiával.


A vérmérgezés és legfontosabb tünetei

A szepszis vagy vérmérgezés hátterében minden esetben fertőzés áll – legyengült immunrendszer esetében fokozott a kockázat -, melyet leggyakrabban baktérium okoz, de persze állhat a hátterében vírus vagy akár gomba is. A fertőzés a szepszis esetében azáltal, hogy a kórokozók mérgező termékei a vérkeringésbe jutnak, olyan gyulladást hoz létre, mely az egész szervezetet érinti, illetve, melyet az nem tud kontrollálni, ugyanis zavar keletkezik a védekezésben.

ddd dea9c

cc a9623

ss f279a


Mindez akár szervi elégtelenséghez is vezethet, ezek a mérgező anyagok, toxinok továbbá a vérereket is károsíthatják, ami miatt a véráramból folyadék juthat a szövetekbe, a keringés összeomlását, illetve a vérnyomás hirtelen esését okozva.

Ilyenkor a beteg sokkos állapotba kerülhet, ez a szeptikus sokk – tünete lehet a gyenge, szapora pulzus, a sápadt, hűvös, nyirkos bőr -, mely az esetek nagyobb százalékában már kevésbé kezelhető, és gyakran halálhoz vezető állapotot jelent.

Egyszerű szépségtippek az ünnepi rohanás idejére

A karácsony, azt mindannyian tudjuk, a…

Additional Info

A FRANCIÁK MINDEN FINOMSÁGOT MEGESZNEK ÉS MÉGSEM HÍZNAK, HOGYAN LEHETSÉGES EZ?

Mindenki tudja, hogy a francia nemzet konyhája változatos, zsíros ételeket is…

Új rablási módszer, legyünk figyelmesek, mert könnyen csőbe húzhatják a jó szándékú embereket!

A rosszat akaró emberek száma sajnos egyre csak növekszik és az utóbbi időben már az…

Milyen szép a magyar nyelv, pláne akkor, mikor ilyeneket hallok mint pl:

Nincs még egy ilyen szép nyelv a földön, mint a magyar! Igazam van? Alább…

NASSOLÁS ESTE HAT UTÁN? AZ ORVOSOK MEGNEVEZTÉK AZT AZ ÖT DOLGOT, AMIT NYUGODTAN EHETÜNK, SŐT KELL FOGYASZTANUNK AKÁR ÉJJEL IS!

Tegye fel a kezét, aki még sosem nézett vágyakozva a hűtőszekrénye tartalmára este hat…