Otthoni arcápolás a hideg ellen

Otthoni arcápolás a hideg ellen
Booking.com

Egyszerű nyári jeges finomság

10 perc alatt elkészül ez a gyümölcsös…

Ősz végén és tél elején az időjárás és a hőmérséklet ingadozás miatt, bőrünk érzékennyé válik, így odafigyelésre, hidratálásra van szüksége. Ilyenkor a szokásosnál komolyabb védelmet kell nyújtanunk a kiszáradás ellen.

A legjobb, amit ilyenkor tehetünk, ha magunk készítünk természetes alapanyagokból bőrtípusunknak megfelelő arckrémet. Ezeket érdemes egész télen használni, hogy védelmet biztosítsunk a túlzott kiszáradás, a bőrpír, a hámlás és a bőrirritációk ellen.

Ha bőrünk nagyon száraz, a legjobb megoldást a shea vaj és a kókuszvaj nyújtja. A belőlük készült arckrémek puhítják, hidratálják és rengeteg vitaminnal látják el az arcbőrt.


Shea vajas arckrém

Hozzávalók: 5 teáskanál shea vaj, 2 teáskanál kókuszvaj, 6 csepp teafaolaj

Mindhárom hozzávaló kiválóan puhítja és táplálja az arcbőrt, együtt pedig egy különleges bőrszépítő kompozíciót alkotnak, mivel a shea vaj felveszi a harcot az ráncokkal, a kókuszolaj bámulatosan simává varázsolja bőrünket, a teafaolaj pedig fertőtlenítő hatású. Az összetevőket csak össze kell keverni, a krémet pedig érdemes hűtőben tartani, hiszen ebből a mennyiségből néhány hétre elegendő adagot elő tudunk állítani.

 

se 6aa0c


Kakaóvajas arckrém

Hozzávalók: 1 evőkanál kakaóvaj, 1 evőkanál kókuszvaj, ½ evőkanál extra szűz olívaolaj

Először olvasszuk meg a vajakat, majd adjuk hozzá az olívaolajat és alaposan keverjük őket össze. A krémet töltsük egy tégelybe. Illatosíthatjuk néhány csepp illóolajjal is. A kakaóvaj antioxidánsokban gazdag, az irritált, igénybe vett bőrrel csodát művel. A kókuszvaj nemcsak feszesíti a bőrt, de baktériumölő hatású is. Az olívaolaj pedig bőrpuhító és hidratáló hatása miatt remekül kiegészíti a vajakat. A három összetevő együttese megvédi arcunkat a téli irritációtól.

 

xxxxx fff5b

9 döbbenetes dolog, amit az ősi egyiptomiak csináltak

A legtöbben úgy hisszük, mi teljesen…

Additional Info

A FRANCIÁK MINDEN FINOMSÁGOT MEGESZNEK ÉS MÉGSEM HÍZNAK, HOGYAN LEHETSÉGES EZ?

Mindenki tudja, hogy a francia nemzet konyhája változatos, zsíros ételeket is…

Új rablási módszer, legyünk figyelmesek, mert könnyen csőbe húzhatják a jó szándékú embereket!

A rosszat akaró emberek száma sajnos egyre csak növekszik és az utóbbi időben már az…

Milyen szép a magyar nyelv, pláne akkor, mikor ilyeneket hallok mint pl:

Nincs még egy ilyen szép nyelv a földön, mint a magyar! Igazam van? Alább…

NASSOLÁS ESTE HAT UTÁN? AZ ORVOSOK MEGNEVEZTÉK AZT AZ ÖT DOLGOT, AMIT NYUGODTAN EHETÜNK, SŐT KELL FOGYASZTANUNK AKÁR ÉJJEL IS!

Tegye fel a kezét, aki még sosem nézett vágyakozva a hűtőszekrénye tartalmára este hat…