5 dolog, amit az igaz barátok másképp csinálnak

...Neked olyan csillagaid lesznek, amilyenek senki másnak. (...) Mert én ott lakom majd valamelyiken, és ott nevetek majd valamelyiken: ha éjszakánként fölnézel az égre, olyan lesz számodra, mintha minden csillag nevetne. Neked, egyedül neked, olyan csillagaid lesznek, amik nevetni tudnak! (...) S ha majd megvigasztalódtál (mert végül minden ember megvigasztalódik), örülni fogsz neki, hogy megismerkedtél velem. Mindig is a barátom leszel. ~ Antoine de Saint-Exupéry: A kis herceg

Mi az, amit megtesznek egymásért egy jó barátságban? Öt pontban összefoglaljuk neked, amire - szerintünk - megéri odafigyelni.

1. Őszintén "odaütnek" az egónknak, ha épp erre van szükségünk

Nagy tanítómester az élet, semmi nem történik akkor, amikor azt mi szeretnénk... Néha fejünk fölött megsuhint egy pálcát, fenyeget, vagy csak terel? Mi meg ilyenkor jajveszékelve futkározunk a suhintások alatt, nehogy elverje hátsónkat a pálcával.
Ilyenek azok az emberek is, akiknek megnyílunk. Nem növesztik tovább téves igazunkat, hanem, ha kell, fenyegető ábrázattal mondják: kapj észhez! Máskor meg magasztos alázattal terelnek a célok felé.

2. Feltétel nélküli, tiszta szeretet

Ebben az összevissza életben nem is tudhatjuk melyik a szeretet simogató fuvallata. Ti törtétek már a fejeteket azon, hogy egyáltalán honnan ered, honnan áramlik belénk az érzés maga? Amikor valakinek megszeretjük a lelkét, onnantól szemléljük, érezzük egymást beidealizált képek nélkül. Innentől nem várunk el a másiktól olyan dolgokat, ami nem a való énje.
Ha szeretünk valakit, akkor az ő csillogó szívbe nem tudunk csak úgy belegázolni, mert saját szívünk az ő szívével dobban, s szívünk tönkretenni saját magát nem akarja.

 

erer4 2fff1


3. Az együtt töltött idő

Ahhoz hogy két ember kapcsolata működjön, fontos az együtt eltöltött idő, melyben nem a mennyiség, hanem a minőség a lényeg. Sose legyen kényszeres egy találkozás, mert azzal egyikünk se kap olyan pluszt, mely felemeli, boldoggá teszi. Akik imádják egymás társaságát, a programok között élvezni fogják a másik vicceit, szomorúságát, félelmét, bizonytalanságát, határozottságát, akár még szappanoperás viselkedését is.

4. Hisznek egymásban

Ha elültetsz egy virágmagot a földbe, s ha betonnal is burkolod be, nem jelenti azt, hogy soha nem fog felvirágozni s kitörni a fény felé. A beton az idő múlásával megreped, főleg ha ezrek tapossák, s mindig lesz egy rés ahova becsordogálnak az esőcseppek, a gyökerekből kinő majd egy hajtás, a hajtáson a zöld, a zöld tetején pedig ott lesz az ezer színű szivárvány, mely maga lesz a csoda.
Akik fontosak neked, támogasd az álmaikat, higgy bennük, hidd el, hogy kinőhet a kis virág a lelkükben, akár a semmiből is. Locsolgasd bizalommal, odaadással, s a szívedből áradó fénnyel tápláld.

 

uj 2747d

 


5. "Az ígéret szép szó, ha betartják úgy jó!"

Az adott szó nagyon sokat ér! Ha megígérnek valamit, akkor, ha nem is tudják valóra váltani, de legalább megpróbálják kihozni a legtöbbet. Akinek nem számítanak a kimondott szavak, nem is értenének meg minket soha, ezért nincs is miért bánkódni miattuk.

Ezek az emberek kikopnak az életünkből az idő múlásával, és csak azok maradnak meg, akikre igazán számíthatsz.
Az önzetlenség, a bizalom, a szeretet elsajátítása, olyan leckék, melyek örökös fejlődésre késztetnek. Nem nehéz barátokat szerezni, de őszinte szeretet nélkül megtartani őket nehéz lesz.
Az élet olyan, mint egy verseny, lefutjuk köreinket újra és újra, de ameddig nem látjuk be, hogy nem a cél számít, hanem az úton szerzett boldogságadagok, addig örökre magányosak leszünk.

 

gz 4881f


"SZÍNVARÁZS
Egy szürke ceruza és egy színes ceruza húz egy vonalat, az előbbi ceruza fel akarja mérni, ki a gyorsabb..Rajthoz állnak, és elindulnak az úton!Amikor már majdnem a célba érnek, a színes visszafordul, és ami nyomot a másik ceruza hagyott, áthúzza még egyszer!A szürke ceruza nyer! Amikor elér a célhoz a színes is, megkérdezi tőle a másik:-Miért fordultál vissza? Hisz nyerhettél volna...? Erre a színes lihegve odaszól:-Azért, mert nem a cél számít csak az utunk, a te utad az én utam, s szeretném színessé tenni a megtett utat, a járt, s a járatlant egyaránt, majd élvezni veled a sikert, mert nekem már most megérte, hogy megvártál, és velem maradtál a pontban."

Additional Info

Ezért születnek néha szőrösen a kisbabák

Amikor egy kis új élet világra jön, akárhogy nézzen is ki, imádjuk. Pláne akkor, ha…

Videó: Ilyen, amikor 42.000 gyufát gyújtanak meg egyszerre

Legtöbbünk játszott már a gyufával, ki tud egyszerre többet meggyújtani. Ez a srác…

Íme a könyv, amelynek csupán az érintése is halálos lehet

1874-ben dr. Robert M. Kedzie sebész és kémikus nyomtatott 100 könyvet Amerikában,…

Hogyan ülsz a széken? Gondoltad volna, ez az önkéntelen mozdulat többet mesél rólad, mint sejtenéd?

Hogyan ülsz a széken? Gondoltad volna, ez az önkéntelen mozdulat többet mesél rólad, mint…