5 szuper és hasznos trükk hajhullás ellen – Így lesz a hajad mindig vastag, fényes és egészséges

5 szuper és hasznos trükk hajhullás ellen – Így lesz a hajad mindig vastag, fényes és egészséges

52 évvel fiatalabb bombázóval jár Mick Jagger

Mick Jagger (74) egy nála 52 évvel…

Használd a cikkben szereplő növényeket, fűszereket és a hajad mindig vastag, fényes és egészséges lesz. Soha ne felejtsd el, hogy könnyebb megakadályozni a hajhullást, mint magát a problémát kezelni!


5 szuper és hasznos trükk hajhullás ellen – Így lesz a hajad mindig vastag, fényes és egészséges
Bár a férfiak általában hamarabb veszítik el a hajukat, mint a nők, a hölgyek is szenvednek ettől a problémától. A hajhullás okai nagyon különbözőek lehetnek a vitaminhiánytól kezdve bizonyos betegségekig és egészségügyi problémákig.

Egyszerűbb megelőzni, megakadályozni, mint kezelni a már kialakult problémát.

Ma szeretnénk bemutatni 5 fűszert és természetes fűszernövényeket, amelyek nem csak a hajhullást akadályozzák meg, hanem elősegítik a haj növekedését is.

1. A curry.

Ezt a fűszert nemcsak az ételek ízesítésére használják, hanem a hajat is erősíti. A Curry béta-karotinban, tápanyagokban gazdag, amely hatékonyan csökkenti a hajhullást. Ezenkívül a zöld levelek javítják a szennyezés, a napfény, a samponok-balzsamok által okozott különféle károkat. Ezenkívül a curry alapú illóolajok nagyon jól ápolják a hajszöveteket.


Íme a további lehetőségek!


2. Henna

Antibakteriális és gombaellenes tulajdonságainak köszönhetően javítja a fejbőr állapotát és korpásodást is kezeli.

3. Csalán

Ez a növény valóban többfunkciós. A csalán nemcsak gazdag vitaminokban (B, C, E), hanem a szabad gyökök káros hatásaival szemben is véd,ráadásul gátolja a zsír túltermelését és hatékonyan stimulálja a keringést a hajszöveten belül, ami növeli az erőt és ragyogást. Ezenkívül a korpásodási problémákat is kezelni, javítja a fejbőr állapotát és fényt ad a hajnak.

4. Mezőhorgony.

Ez a növény a legtöbb ember számára kevéssé ismert. Nagy szilíciumtartalommal rendelkezik, ami egy olyan ásványi anyag, amely erősebbé teszi a hajat, a körmöket és a csontokat. A szilícium jól hidratálja a hajat, elősegíti a rugalmasságát és ellenállóbbá teszi. Ennek eredményeképpen a haj kevésbé fog hullani, gyorsabban fog nőni és sokkal erősebb lesz.

5. Rozmaring

Kétségtelenül a leginkább ajánlott növény, amikor hajproblémákkal küzdünk. A rozmaringot gyakran használják a hajhullás és a fehér haj megjelenésének megelőzésére. Élvezd előnyeit, naponta öblítsd le a fejbőrt rozmaringos vízzel. Ez megújítja a haj színét és jelentősen megnöveli a a hajad erejét, fényes és dús lesz.

Additional Info

Ezért születnek néha szőrösen a kisbabák

Amikor egy kis új élet világra jön, akárhogy nézzen is ki, imádjuk. Pláne akkor, ha…

Videó: Ilyen, amikor 42.000 gyufát gyújtanak meg egyszerre

Legtöbbünk játszott már a gyufával, ki tud egyszerre többet meggyújtani. Ez a srác…

Íme a könyv, amelynek csupán az érintése is halálos lehet

1874-ben dr. Robert M. Kedzie sebész és kémikus nyomtatott 100 könyvet Amerikában,…

Hogyan ülsz a széken? Gondoltad volna, ez az önkéntelen mozdulat többet mesél rólad, mint sejtenéd?

Hogyan ülsz a széken? Gondoltad volna, ez az önkéntelen mozdulat többet mesél rólad, mint…