Erről árulkodik a testbeszéd – Az önkéntelen gesztusok mindenkit lelepleznek

Erről árulkodik a testbeszéd – Az önkéntelen gesztusok mindenkit lelepleznek
Booking.com

Volt párja figyelte Stohlt

Budapest — Különleges vasárnap estét…

A testbeszéd mindig, mindenhol árulkodik a személyiségünkről. Az önkéntelen gesztusok mindenkit lelepleznek, bármit is szeretnénk eltitkolni. Legyen szó állásinterjúról, munkáról, randiról. Ha valakivel először találkozol a siker 58% -a a testbeszédtől függ.

Mit is üzennek az önkéntelen gesztusok?
A StoryMix összegyűjtötte azokat a leggyakoribb szituációkat, amikor a testbeszéd sok mindent elárulhat rólunk.


A testtartás
Állás közben a vállaid leereszkedve vannak, akkor jelentéktelennek, gyengének és elhanyagolhatónak tűnhetsz. Olyan embernek, akinek nincs önbecsülése, sem önbizalma.

Túlzott gesztusok
Amikor valaki vadul mozgatja a kezét, akkor ez a bizalom és a szakmaiság hiányát jelzi. Az ideges mozdulatok, mint például a kézfej tördelése, a hajjal való játék, a körmök és az ajkak harapdálása aggodalmasnak és bizonytalannak állít be téged. A gesztusok abszolút hiánya pedig igen káros lehet, az érdeklődés teljes hiányát sugallja.

Keresztezett karok
Keresztezett karokkal állni vagy ülni védekező pozíciót jelent. Azt a benyomást kelti, hogy abszolút nem vagy lenyűgözve és nem igazán érdekel semmi. A karok, ha párhuzamosan a test mellett lógnak lazán, azt jelzik, hogy készen állsz a beszélgetéshez és nyitott vagy. Erős vagy és önbizalommal teli. Hiszel magadban. Bizonyos kutatások szerint azonban a keresztezett karok nagyobb kitartást jeleznek a nehéz feladatok kezelése és megoldása során.

Gyenge kézfogás
A kézfogás fontos. Ha valakinek gyenge a kézfogása, azt jelenti, hogy nincs tekintélye és önbizalma sem.

Ha viszont a kézfogás túl erős, aggresszívnak tűnhetsz.

Az egyik legrosszabb kézfogás az úgynevezett “nedves hal kézfogás” + gyenge kézfogás, ami hideg és izzadt kézzel párosul. Ez olyan személy benyomását kelti, aki extra gyenge karakterű.

 

hu5 e5fbf
A szemkontaktus nagyon fontos

 

hu4 3ace1

Nem mindegy hogyan tartod a karodat

 

hu3 6562e
Óriási a különbség a két kép között

 

hu2 33565
A testtartásunk is árulkodik rólunk


Nem megfelelő szemkontaktus
A szemkontaktus elkerülése miatt felkészületlen vagy hozzá nem értőnek tűnhetsz egy üzleti találkozón illetve egy bulin ez bizonytalanságot sugall. Másrészt, Carol Kinsey Goman testbeszédes szakértő szerint a túl sok szemkontaktus durva, mert megfélemlítőnek és ellenségesnek tűnhetsz.

Ujjak
A hajjal, a kézzel, a telefonnal vagy más tárgyakkal való állandó játék zavaró lehet a kommunikációs partner számára, és megakadályozhatja a koncentrálást. Ha állandóan matatsz valamivel, akkor gyengének és zavarodottnak tűnhetsz. Egy nemrégiben készült tanulmány viszont azt mutatja, hogy a feszültség segít az információ jobb megőrzésében.

Ne nézz a másik telefonjára, és ne nézz máshova, miközben beszélsz valakivel, mert ezzel azt mutatod, hogy udvariatlan vagy és nem érdekel a beszélgetés.

Az ujjak és a kezek helytelen helyzete
A két tenyér összedörzsölését vagy az egyik kéz ujjainak a ráhelyezését a másik kéz ujjai fölé, hogy “tornyot” képezz, ezt inkább kerüld. Lehet, hogy azt a benyomást kelti, hogy megpróbálod becsapni, átverni a másik személyt.

Tükrözés
A tükrözés lehetővé teszi, hogy kapcsolatot építs másokkal. Figyelsz a másikra és visszatükrözöd, amit látsz. Ez a bizalmat is erősíti és mélyebb beszélgetéseket eredményez. A kutatások azt mutatják, hogy a nőket jobban befolyásolja a tükrözés.

Bólogatás, mosolygás
A mosoly vagy a bólintás erős nem verbális jel. Visszacsatolás, hogy aktív hallgató vagy és érdekel, amit a másik mond. Míg néhány ember nem figyel a lábad és a karod helyzetére, addig szinte mindenki reagál az arcodon sugárzott jelekre. Ha mosolyogsz, ráadásul jobban is érezheted magad!

EZ VOLT AZ UTOLSÓ? NEM SZERETNE BERKIVEL LENNI A TV2 SZTÁRJA?!

Ez volt az utolsó! Tápai Szabina és…

Additional Info

A FRANCIÁK MINDEN FINOMSÁGOT MEGESZNEK ÉS MÉGSEM HÍZNAK, HOGYAN LEHETSÉGES EZ?

Mindenki tudja, hogy a francia nemzet konyhája változatos, zsíros ételeket is…

Új rablási módszer, legyünk figyelmesek, mert könnyen csőbe húzhatják a jó szándékú embereket!

A rosszat akaró emberek száma sajnos egyre csak növekszik és az utóbbi időben már az…

Milyen szép a magyar nyelv, pláne akkor, mikor ilyeneket hallok mint pl:

Nincs még egy ilyen szép nyelv a földön, mint a magyar! Igazam van? Alább…

NASSOLÁS ESTE HAT UTÁN? AZ ORVOSOK MEGNEVEZTÉK AZT AZ ÖT DOLGOT, AMIT NYUGODTAN EHETÜNK, SŐT KELL FOGYASZTANUNK AKÁR ÉJJEL IS!

Tegye fel a kezét, aki még sosem nézett vágyakozva a hűtőszekrénye tartalmára este hat…