Gondolta volna: évente 4000 alkalommal oldjuk fel a készüléket ok nélkül

Gondolta volna: évente 4000 alkalommal oldjuk fel a készüléket ok nélkül

Amely hónapban született, olyan a nő természete! Ez így igaz!

Észrevettük, hogy azok az emberek akik…

Új felmérés rántja le a leplet az okostelefont használók kényszeres szokásairól. A kutatók a leggyakrabban megnyitott alkalmazásokat is összegyűjtötték.

Szokás vagy szükséges tevékenység? Erre voltak kíváncsiak annak a felmérésnek a készítői, akik 2.000 okostelefon-használót vizsgálták az Egyesült Királyságban. Az eredmények megdöbbentő számokat produkáltak: a felmérésben résztvevők átlagosan napi 28-szor oldották fel a készüléküket, ennek harmada teljesen felesleges, kényszeres tevékenység volt. 10 százalékuk pedig akár napi több mint 60 alkalommal is megnyitja valamelyik applikációt – írja a globoport.hu.

A Casumo.com megbízásából készült felmérés eredményei azt mutatják, hogy a legtöbb ember évente 10.000 alkalommal használja az okostelefonját – ebből 4000-szer teljesen szükségtelenül. A magas számok ellenére azonban a vizsgált személyek mindössze egyharmada gondolta úgy, hogy amit csinál, az már függőség.

 

11 4c924


A cég szóvivője azt mondja: a számok őket is meglepték, hiszen a kényszeres ellenőrzés aránya sokkal magasabb, mint azt gondolták. Dr Ian Drever pszichiáter a Metro.co.uk-nek elmondta, hogy a telefonhasználatnál ugyanaz a szaggatott megerősítés nevű addiktív folyamat játszódik le, mint a játékszenvedély esetében, ami a függőség kialakulásához vezet. A folyamatos visszajelzésekért pedig akár reggeltől estig is kézben lehet a telefon.

A kutatók a leggyakrabban használt appokat is összegyűjtötték. Eszerint az első helyen továbbra is a Facebook áll, ezt követi a WhatsApp, a Gmail, az Instagram, a Google Chrome, a Facebook Messenger, a Twitter, a Youtube, a Google Mapy és az Ebay telefonos applikáció.

Sosem lapátolsz többé havat, ha megnézed ezt a trükköt

A tél egyik legélvezetesebb sajátossága…

Additional Info

Ezért születnek néha szőrösen a kisbabák

Amikor egy kis új élet világra jön, akárhogy nézzen is ki, imádjuk. Pláne akkor, ha…

Videó: Ilyen, amikor 42.000 gyufát gyújtanak meg egyszerre

Legtöbbünk játszott már a gyufával, ki tud egyszerre többet meggyújtani. Ez a srác…

Íme a könyv, amelynek csupán az érintése is halálos lehet

1874-ben dr. Robert M. Kedzie sebész és kémikus nyomtatott 100 könyvet Amerikában,…

Hogyan ülsz a széken? Gondoltad volna, ez az önkéntelen mozdulat többet mesél rólad, mint sejtenéd?

Hogyan ülsz a széken? Gondoltad volna, ez az önkéntelen mozdulat többet mesél rólad, mint…