Gondolta volna: évente 4000 alkalommal oldjuk fel a készüléket ok nélkül

Gondolta volna: évente 4000 alkalommal oldjuk fel a készüléket ok nélkül
Booking.com

Új felmérés rántja le a leplet az okostelefont használók kényszeres szokásairól. A kutatók a leggyakrabban megnyitott alkalmazásokat is összegyűjtötték.

Szokás vagy szükséges tevékenység? Erre voltak kíváncsiak annak a felmérésnek a készítői, akik 2.000 okostelefon-használót vizsgálták az Egyesült Királyságban. Az eredmények megdöbbentő számokat produkáltak: a felmérésben résztvevők átlagosan napi 28-szor oldották fel a készüléküket, ennek harmada teljesen felesleges, kényszeres tevékenység volt. 10 százalékuk pedig akár napi több mint 60 alkalommal is megnyitja valamelyik applikációt – írja a globoport.hu.

A Casumo.com megbízásából készült felmérés eredményei azt mutatják, hogy a legtöbb ember évente 10.000 alkalommal használja az okostelefonját – ebből 4000-szer teljesen szükségtelenül. A magas számok ellenére azonban a vizsgált személyek mindössze egyharmada gondolta úgy, hogy amit csinál, az már függőség.

 

11 4c924


A cég szóvivője azt mondja: a számok őket is meglepték, hiszen a kényszeres ellenőrzés aránya sokkal magasabb, mint azt gondolták. Dr Ian Drever pszichiáter a Metro.co.uk-nek elmondta, hogy a telefonhasználatnál ugyanaz a szaggatott megerősítés nevű addiktív folyamat játszódik le, mint a játékszenvedély esetében, ami a függőség kialakulásához vezet. A folyamatos visszajelzésekért pedig akár reggeltől estig is kézben lehet a telefon.

A kutatók a leggyakrabban használt appokat is összegyűjtötték. Eszerint az első helyen továbbra is a Facebook áll, ezt követi a WhatsApp, a Gmail, az Instagram, a Google Chrome, a Facebook Messenger, a Twitter, a Youtube, a Google Mapy és az Ebay telefonos applikáció.

Additional Info

A FRANCIÁK MINDEN FINOMSÁGOT MEGESZNEK ÉS MÉGSEM HÍZNAK, HOGYAN LEHETSÉGES EZ?

Mindenki tudja, hogy a francia nemzet konyhája változatos, zsíros ételeket is…

Új rablási módszer, legyünk figyelmesek, mert könnyen csőbe húzhatják a jó szándékú embereket!

A rosszat akaró emberek száma sajnos egyre csak növekszik és az utóbbi időben már az…

Milyen szép a magyar nyelv, pláne akkor, mikor ilyeneket hallok mint pl:

Nincs még egy ilyen szép nyelv a földön, mint a magyar! Igazam van? Alább…

NASSOLÁS ESTE HAT UTÁN? AZ ORVOSOK MEGNEVEZTÉK AZT AZ ÖT DOLGOT, AMIT NYUGODTAN EHETÜNK, SŐT KELL FOGYASZTANUNK AKÁR ÉJJEL IS!

Tegye fel a kezét, aki még sosem nézett vágyakozva a hűtőszekrénye tartalmára este hat…