Lenne gusztusod hozzá? Állítólag a rovarok nagyon egészségesek!

Lemon Lemon
Booking.com

Ez a kínai hölgy túl tudja tenni magát azon, hogy csótányokat, skorpiókat, százlábúkat, selyemhernyókat, lárvákat, lisztbogarakat eszik.


Mondjuk nyilván meg is fizetik azért, hogy mosolyogva, szinte édességként eszegesse a rovarokat, s ezzel is meggyőzzön arról, milyen jó dolog ez. A kínaiak egyébként nem olyan finnyásak, évezredek óta használják a rovarokat a gyógyításban, az ő szempontjukból fehérjékben gazdag táplálékot jelentenek, amik ráadásul olyan anyagokat tartalmaznak, amik gyógyítják a reumát, az izom- és csontrendszeri fájdalmakat is.

A szakértők 1900 rovarfajt tartanak ehetőnek a világon, a legnépszerűbbek a bogarak, a hernyók, a méhek, darazsak, hangyák és a szöcskék. Kína mellett Afrikában, Ázsia nagy részén, valamint Dél- és Közép-Amerikában is gyakran fogyasztják őket. Mivel nagyon kevés zsírt tartalmaznak, de annál több fehérjét, szénhidrátot, vasat és vitaminokat, rovart enni igazából egészséges.

Ráadásul mivel sokkal több helyen elérhetők, mint a négylábú jószágok, a rovarevés az éhínség elleni küzdelemben is segíthet. Amúgy pedig annak idején a homárt ugyanolyan gusztustalan, szegényeknek való tápláléknak tekintették, mint most a rovarokat.


 

Additional Info

A világ új kedvence az átlátszó, virágos rúzs

Egy rúzs, amit igazi virágdarabokkal dobtak fel A Kailijumiei rúzsok szinte minden nő…

A 86 Éves Férfi Dicsekszik, Hogy A 20 Éves Menyasszonya Terhes…

A 86 éves férfi negyedéves rutinellenőrzése megy az orvosához.A doki megkérdezi tőle,…

100 Híres Filmből Válogattak Össze Jeleneteket Egy Videó-Kliphez.

Hihetetlenül jól sikerült kollázs-klip járta be a napokban a világhálót. Mark Ronson és…

3 csillagjegy, akik valósággal rettegnek a szerelemtől

A szerelem a világ legcsodálatosabb érzése, azonban vannak, akik félnek attól, hogy…