ÍGY ÉS ENNYIT KELL INNOD EGY NAP, HOGY EGÉSZSÉGES LEGYÉL!

A jó közérzet és a megfelelő teljesítőképesség nagyban függ a kiegyensúlyozott folyadékfogyasztástól is. Lássuk, mire kell odafigyelni!

JÓ KEZDET
A szervezet alvás közben kb. fél liter vizet veszít az izzadás és a párolgás miatt. Annak érdekében, hogy energiával feltöltve és jó erőben indulj neki az új napnak, amilyen korán csak lehet, pótolni kell ezt a folyadékveszteséget. Már a reggeli előtt igyál meg egy pohár vizet!

A legkedveltebb ébresztőital kétségkívül a kávé. Nem csoda, hiszen a koffein felpörgeti a vérkeringést, lendületbe hozza a szervezetet, és az emésztésre is jótékonyan hat. A kávéfogyasztás azonban ne legyen több napi két-három csészénél, hiszen a túl sok koffein vízhajtó hatású.


A NAPI ALAP
Annak érdekében, hogy valóban meglegyen a naponta javasolt minimum két liter folyadék, tudatosan törekedj a rendszerességre. A legoptimálisabbak az ásványvíz vagy az édesítetlen gyümölcs- és gyógynövényteák. Mindig legyen a kezed ügyében egy palackban vagy pohárban víz, így biztosan nem feledkezel meg az ivásról.

ENERGIÁT!
Sokan csak akkor isznak, ha szomjúságérzést tapasztalnak, holott ez már a szervezet vészjelzése a súlyos folyadékvesztés miatt. Rendszeresen igyál tehát akkor is, ha nem vagy szomjas! Ha az esti órákat választod a mozgáshoz, sportolás közben ügyelj arra, hogy eleget igyál. Ilyenkor már ne fogyassz „pörgető” hatású italokat, például fekete teát.

A HATÉKONY PIHENÉS ZÁLOGA
Egy hosszú, fárasztó nap után semmire sem vágyunk jobban, mint egy kis alvásra. Ha nehezebben megy az elszenderedés, segíthet egy bögre mézes gyógytea. Ne az ágyban fekve fogyaszd el, hiszen a méz miatt még ajánlott fogat mosni!

Additional Info

Ezért születnek néha szőrösen a kisbabák

Amikor egy kis új élet világra jön, akárhogy nézzen is ki, imádjuk. Pláne akkor, ha…

Videó: Ilyen, amikor 42.000 gyufát gyújtanak meg egyszerre

Legtöbbünk játszott már a gyufával, ki tud egyszerre többet meggyújtani. Ez a srác…

Íme a könyv, amelynek csupán az érintése is halálos lehet

1874-ben dr. Robert M. Kedzie sebész és kémikus nyomtatott 100 könyvet Amerikában,…

Hogyan ülsz a széken? Gondoltad volna, ez az önkéntelen mozdulat többet mesél rólad, mint sejtenéd?

Hogyan ülsz a széken? Gondoltad volna, ez az önkéntelen mozdulat többet mesél rólad, mint…