Ebben a norvég városban senkinek sem szabad meghalni – megtiltották

Az északi szélesség 78. körén túl, a Spitzbergákon nagyon kevés ember él. Mégis létezik ott egy szigeten egy város, a Norvégiához tartozó Longyearbyen, ahol nemes egyszerűséggel betiltották az elhalálozást.

 

seee e3072


A kétezer lakosú település a Spitzbergák legnagyobb emberlakta településének számít, a lakók faházakban vészelik át az extrém hideget. A talaj állandóan fagyott, ami nemcsak a sírásást teszi igen nehézzé. Az extrém hidegben az eltemetett testek bomlása nem indul meg, és a helyi temetőben felfedezték, hogy ez történt a rég halott emberek testével is. Azok is kvázi csak le vannak fagyasztva, akik valamilyen halálos vírustól vagy járványtól betegedtek meg és haltak meg, ezért ha kiolvadnának, további fertőzésveszélyt jelentenének. Emiatt a város temetőjét 70 éve bezárták, és nem is temetnek oda senkit.

Aki meg akar halni Longyearbyen városában, az megszegi a törvényt, aminek betartását rendszeresen ellenőrzik. A haldoklókat, halálos betegeket elszállítják Norvégiába, hogy ott leheljék ki lelküket, akik pedig valami baleset vagy más ok miatt mégis a településen lelik halálukat, azokat se tetemtik el a temetőben.

Additional Info

Ezért születnek néha szőrösen a kisbabák

Amikor egy kis új élet világra jön, akárhogy nézzen is ki, imádjuk. Pláne akkor, ha…

Videó: Ilyen, amikor 42.000 gyufát gyújtanak meg egyszerre

Legtöbbünk játszott már a gyufával, ki tud egyszerre többet meggyújtani. Ez a srác…

Íme a könyv, amelynek csupán az érintése is halálos lehet

1874-ben dr. Robert M. Kedzie sebész és kémikus nyomtatott 100 könyvet Amerikában,…

Hogyan ülsz a széken? Gondoltad volna, ez az önkéntelen mozdulat többet mesél rólad, mint sejtenéd?

Hogyan ülsz a széken? Gondoltad volna, ez az önkéntelen mozdulat többet mesél rólad, mint…