10 tipp, hogyan építsd fel a bizalmad egy megcsalás után

10 tipp, hogyan építsd fel a bizalmad egy megcsalás után

Szülésznő: legyenek kedvesek ne sze*eljenek karácsonykor!

A brit Mhairi Maharry arra kér minden…

Ha egyszer azon kaptad partnered, hogy megcsalt utána borzasztóan nehéz bárkiben is megbíznod. A fájdalom, amit akkor éreztél kihathat a következő kapcsolataidra is, ha nem próbálsz tenni ellene. Fogadd meg 10 tanácsunkat, amik segítenek, hogy újra bízz.

Engedj a szomorúságnak
Ne leplezd dühvel a szomorúságot, engedj teret az igazi érzéseidnek, hogy el tudd engedni azt a partnert, aki ezt tette veled. Ez is mint a bánat minden formája, segít abban, hogy túljuss ezen a nehéz időszakon.


Fókuszálj saját magadra
A töprengés helyett inkább összpontosíts a változásra. Hidd el nincs szükséged egy olyan partnerre, aki megcsal téged, bizonyítsd be magadnak, hogy erős és független vagy. Idővel ez a hozzáállás segít, hogy egy új kapcsolat esélyt kapjon.

Tanulj meg továbblépni
Ne tekints folyton a múltba miután megcsaltak. Távolítsd el az exedre emlékeztető tárgyakat a lakásból és tisztítsd meg közösségi oldalaidat. Ha ezt a rituálét elhalasztod, ezek a dolgok állandóan emlékeztetni fognak az árulásra. Ahhoz, hogy új fejezetet kezdj, meg kell tanulnod lapozni.

Mozdulj ki a barátokkal
A barátokkal vagy családdal való találkozás szintén segít a bizalmad helyreállításában, mivel ők a bizonyítékai annak, hogy léteznek olyan emberek, akik nem csapnak be. Ez a támogató környezet nagyban segíti a lelki megújulást.


Ne hibáztasd magad
Fontos, hogy tanuljunk a hibáinkból, de ne okoljuk saját magunkat. Ha valaki megcsalt azt a döntést, ahelyett hozta meg, hogy megbeszélte volna a párkapcsolati gondjaitokat.

Ismerd el, hogy nem minden ember egyforma
Egy másik dolog, ami segíthet, hogy újra meg tudj bízni másokban, ha felismered azt, hogy minden ember más. Azért, mert valaki becsapott, az nem azt jelenti, hogy a következő partnered is ezt teszi majd.

Győződj meg, hogy túl vagy rajta, mielőtt újra próbálkozol
Ne ugorj rögtön fejest a társkeresésbe, ha friss még a sérülés, akkor bizalmatlanságod is sokkal erősebb lesz, ami megmérgezheti az új kapcsolatodat is.


Ne add fel
Bár nem jó ötlet túl hamar belevetni magad a társkeresésbe, de ne add fel a szerelmet. Nehéz, ha nagyon megbántottak, de hidd el a legtöbb ember becsületes.

Adj esélyt egy új kapcsolatnak
Ha újra randizni kezdesz, adj egy esélyt újdonsült partnerednek és ne a múltbéli tapasztalataid alapján ítélkezz. Nem kell azonnal megnyílnod mindenkinek, de ha úgy érzed jó emberrel hozott össze a sors, adj neki egy esélyt, hogy bebizonyíthassa, hogy benne megbízhatsz.


Adj esélyt magadnak is
Végül, hogy a bizalmad teljesen helyre állhasson, vállalnod kell az új kapcsolatban rejlő kockázatot. Ne hagyd, hogy az, aki becsapott tönkretegye a szerelembe vetett hitedet. Csak nézz előre és légy újra boldog.

 

Additional Info

Ezért születnek néha szőrösen a kisbabák

Amikor egy kis új élet világra jön, akárhogy nézzen is ki, imádjuk. Pláne akkor, ha…

Videó: Ilyen, amikor 42.000 gyufát gyújtanak meg egyszerre

Legtöbbünk játszott már a gyufával, ki tud egyszerre többet meggyújtani. Ez a srác…

Íme a könyv, amelynek csupán az érintése is halálos lehet

1874-ben dr. Robert M. Kedzie sebész és kémikus nyomtatott 100 könyvet Amerikában,…

Hogyan ülsz a széken? Gondoltad volna, ez az önkéntelen mozdulat többet mesél rólad, mint sejtenéd?

Hogyan ülsz a széken? Gondoltad volna, ez az önkéntelen mozdulat többet mesél rólad, mint…