A márkalogók titkos mondanivalója, avagy mi köze a női mellnek a McDonald's-hoz?

Tudd meg, mi áll a leghíresebb logók hátterében!
Szinte percenként szembejön velünk egy-egy híres márka logója, ám a legtöbbnél még csak nem is sejtjük, miért épp az a jel lett a márka védjegye.

A SzínesVilág most felfedi neked a logótervezők szándékait és megmutatja, milyen titkokat rejtenek a világhírű márkalogók!

Gillette

d1 f7840

 

Első ránézésre úgy tűnik, hogy a híres borotvagyártó vég logója csupán a márkanévből áll. Ám ha jobban megnézed, láthatod, hogy a G és az I együtt egy borotva formáját imitálják.

 

Google

d2 95e84

 

A Google logójához a három fő szín: a kék, a piros és a sárga került kiválasztásra. Ezek meghatározott sorrendben követnék egymást végig a betűkön, ha a zöld "l" betű be nem ékelődne a sorba. A zöld szín meglepetésszerű használatával akarták kifejezni a tervezők, hogy a Google szakít a megszokott sémákkal és nem hajlandó mások által diktált szabályokhoz alkalmazkodni.

 

McDonald's

3 aa995

 

A gyorsétteremláncnak már a kezdetektől az M betű kerekített változata volt a logója, amit egyszer meg akartak változtatni. Egy pszichológus javaslatára azonban meghagyták. Az ok? Ha átfordítjuk az M betűjüket, a női mellre hasonlító ábrát kapunk, ez pedig a gondtalan gyerekkorra emlékezteti az embereket. Érdekes elgondolás...

 

Coco Chanel

d4 bc726

 

Maga a világhírű tervezőasszony alkotta meg a saját logóját, és a legenda szerint igazán romantikus oka van a dupla C betűnek. Azon túl, hogy Coco Chanel monogramja, a két C betű a franciaországi Nice-ben található Château Crémat kastélykára utal, ahol a tervezőnő szívesen időzött. Mára ez a világ egyik legértékesebb márkája.

 

Mitsubishi

d5 57d60

 

A logó a márkaalapító Iwasaki család címeréből indult ki, amelyen három gyémánt látható. A gyémántok szimbolizálják a biztonságot, a teljességet és a sikert, a piros szín pedig a bizalmat. Japánban ráadásul úgy tartják, hogy a piros a vevővonzó szín.

 

FedEx

d6 271e9

 

A többség nem is látja meg az E és az x betűk között megbúvó nyilat, aki viszont észreveszi, az rögtön ezt pillantja meg először, ha legközelebb látja az ábrát. A tervezők ötlete szerint épp ez a nyíl hat a vevők tudatalattijára, azt sugallva, hogy a FedEx-szel feladott levelek mindig célba érnek, plusz a gyorsaságot is szimbolizálja.

 

Nike

d7 7b413

 

Képzeld, 1975-ben Carolyn Davidson diáklánynak mindössze 35 dollárt fizettek ezért a ma már dollármilliárdokat érő logóért! Bár kissé nehéz belelátni, de a pipa valójában Niké, a győzelem istennőjének egyik szárnyát szimbolizálja. Niké volt a görögöknél az, aki győzelemre segítette a seregeket és a sportszergyártó cég is róla kapta a nevét.

 

Tour de France

d8 b66a0

 

Még ha százszor is láttad már ezt a logót, akkor sem biztos, hogy észreveszed a rajta megbújó biciklist. Nézd csak: az O és a nap a bicikli két kereke, az U az ülés, az R pedig a biciklis teste!

Oszd meg te is, ha tetszett!

Jennifer Aniston kiakadt

Bár Jennifer Anstion úgy fest, mintha…

Additional Info

Ezért születnek néha szőrösen a kisbabák

Amikor egy kis új élet világra jön, akárhogy nézzen is ki, imádjuk. Pláne akkor, ha…

Videó: Ilyen, amikor 42.000 gyufát gyújtanak meg egyszerre

Legtöbbünk játszott már a gyufával, ki tud egyszerre többet meggyújtani. Ez a srác…

Íme a könyv, amelynek csupán az érintése is halálos lehet

1874-ben dr. Robert M. Kedzie sebész és kémikus nyomtatott 100 könyvet Amerikában,…

Hogyan ülsz a széken? Gondoltad volna, ez az önkéntelen mozdulat többet mesél rólad, mint sejtenéd?

Hogyan ülsz a széken? Gondoltad volna, ez az önkéntelen mozdulat többet mesél rólad, mint…