9 életigazság, amire nem árt néha emlékeztetnünk magunkat

Tele van az összes zeneszám és könyv jótanácsokkal, amik szerint élnünk kellene az életünket, és gyakran már elegünk is van ezekből. Ugyanakkor sok banálisnak tűnő tanácsnak van igazi értelme, s tényleg jobb lehet az életünk, ha megfogadjuk őket.


Az én életem, az én döntésem

Az egyik ilyen az, hogy mi alakítjuk az életünket a választásainknak megfelelően. Ez persze nem jelenti azt, hogy csupán választásaink segítségével uralhatunk minden történést, de az igaz, hogy ha folyamatosan ugyanazt a rossz döntést hozzuk meg, az életünk csak úgy, egy csapásra nem lesz boldogabb – meg kell változtatnunk hozzá a sémáinkat.

Az érzéseink felhívják a figyelmet az igazságra

Abraham-Hicks szerint a negatív érzelmek mindig ugyanazt jelentik, minden alkalommal: azt, hogy a gondolataink vagy viselkedésünk ellentétesek azzal, akik vagyunk, és amit igazán szeretnénk. Legyünk őszinték magunkhoz, merjük vállalni érzéseinket, és kövessük őket nyomon, hogy utat mutassanak.

Először önmagunkat kell szeretnünk

Ha megkérdezik az embereket, mire vágynak leginkább, a legtöbb válasz az lesz: hogy mások szeressenek. A szeretet gyógyít, fényt hoz az életünkbe, értelmet ad neki, de mások szeretetét csak akkor vagyunk képesek elfogadni, ha mi is szeretjük önmagunkat. Amíg ez nincs meg, örökké elégedetlenek leszünk, és elutasítjuk mások szeretetét, ahelyett hogy elfogadnánk.

 

222 4d781

 


Rajtunk is múlik, mások hogy bánnak velünk

Amíg nem szeretjük magunkat, amíg jogot adunk másoknak ahhoz, hogy akármit megtegyenek velünk, addig egy értelemben veszélyben vagyunk, s ha kifogunk egy olyan embert, aki a mi összetörésünkben lát élvezetet, nehezen szabadulunk ki körénk szőtt hálójából. Bár nem divatos, de igenis meg kell tanulnunk kiállni magunkért, képviselni saját értékeinket, és ha kell, mondjunk határozottan nemet szavakra, viselkedésekre, ezzel is megmutatva a másiknak, meddig mehet el.

Találjunk célt

Mark Twain mondta, hogy a két legfontosabb nap az életünkben az, amikor megszületünk, és az, amelyiken rájövünk, miért. Ha nincs igazi célunk az életben, elveszettnek érezhetjük magunkat, életünket pedig zavarosnak. Legyen célunk, és éljünk ennek tudatában mindennap, szenteljünk figyelmet minden feladatnak, beszélgetésnek, gondolatnak.

Törődjünk többet a megoldással, mint a problémával

Nem kell minden problémát megoldanunk, agyonelemeznünk, és köré építenünk az életünket, inkább használjuk arra az energiáinkat, hogy megtaláljuk rájuk a megfelelő megoldást! Ne azon agyaljunk, miért nem kaptuk meg azt, amit szerettünk volna, hogy történhetett ez meg, vagy hogy kellett volna másképp viselkednünk: vegyük tudomásul, mi a baj, és keressünk rá megoldást.


Befolyásol minket az, amit nézünk

Ezért vannak besorolások a filmeknél, videojátékoknál vagy albumoknál: nem minden illik mindenkihez. Befolyásolhatóak vagyunk, minél fiatalabbak, annál inkább, ezért számít, hogy mit nézünk, hallgatunk, milyen emberekkel vesszük körbe magunkat. Ha sikeresek akarunk lenni, vegyük körbe magunkat sikeres emberekkel vagy a siker forrásaival. Ha például sokkal pontosabbak akarunk lenni, tanulmányozzuk a pontos emberek szokásait.

Ne vegyünk mindent olyan személyesen

„Amit mások gondolnak rólam, az nem az én dolgom” – érdemes alaposan átgondolni ezt az igazságot. Ez nem azt jelenti, hogy nem foglalkozunk valaki konstruktív kritikájával, hanem azt, hogy nem veszünk a szívünkre minden egyes megjegyzést, kommentárt, amit másoktól kapunk. Az emberek nagy része saját állapotát tükrözi vissza a nekünk szánt kritikával, és nem ránk reflektál.

Ne féljünk hibákat elkövetni

„Egy hibákkal teli élet nemcsak sokkal tiszteletreméltóbb, hanem sokkal hasznosabb is, mint egy olyan élet, ami semmittevéssel telik el” – mondta George Bernard Shaw, és igaza volt. Nem kell félnünk attól, hogy hibázunk, minden ilyen tulajdonképpen a siker építőköve – feltéve, hogy nem követjük el pont ugyanazt a hibát egész életünkben. Amikor megkérdezték Thomas Edisont, hogy érzi magát korábbi tévedéseivel kapcsolatban, azt válaszolta: ő nem tévedett, csak talált 10 000 módot, ahogy az az adott gép nem működik.

Additional Info

Ezért születnek néha szőrösen a kisbabák

Amikor egy kis új élet világra jön, akárhogy nézzen is ki, imádjuk. Pláne akkor, ha…

Videó: Ilyen, amikor 42.000 gyufát gyújtanak meg egyszerre

Legtöbbünk játszott már a gyufával, ki tud egyszerre többet meggyújtani. Ez a srác…

Íme a könyv, amelynek csupán az érintése is halálos lehet

1874-ben dr. Robert M. Kedzie sebész és kémikus nyomtatott 100 könyvet Amerikában,…

Hogyan ülsz a széken? Gondoltad volna, ez az önkéntelen mozdulat többet mesél rólad, mint sejtenéd?

Hogyan ülsz a széken? Gondoltad volna, ez az önkéntelen mozdulat többet mesél rólad, mint…