Kend az ősz hajra ezt az egyszerű receptet és az eredmény meghökkent majd téged is!

Egy bizonyos életkor után az ember bizony elkezd őszülni. Ilyenkor kezdődik a hajfestés, ami azonban sokszor okoz bosszúságot, kellemetlenséget. Nem tudjuk kellőképp befesteni, kikandikálnak az ősz hajaink, és nem is beszélve a festék roncsoló hatásáról.

Olyan hajfestékek is vannak, melyek színárnyalatáról hiába ábrándozunk, egyszerűen nem fogják be az ősz hajszálakat. A megoldás az lehet, ha egy teljesen természetes módszert választunk, hiszen ez egészségesebb, és sokkal megbízhatóbb is. Ha szeretnénk visszahozni a szürke haj természetes színét, akkor mindenképp ki kell próbálnunk az alábbi módszert.

Elkészítés:

Hámozzuk meg 5 burgonyát. A krumplikat használjuk fel például az ebédhez, a hajszínezéshez nekünk csak a héjra lesz szükségünk.

Töltsünk két csésze hideg vizet egy serpenyőbe, majd adjuk hozzá a héjat. Miután el kezd forrni, vegyük kisebb lángra a tüzet, és még hagyjuk párologni 5 percig.

Ezután vegyük le serpenyőt a tűzről, és hagyjuk állni addig, míg kihűl. Miután kihűlt, szűrjük le a levét egy edénybe, adjunk hozzá néhány csepp levendula vagy rozmaring illóolajat, majd töltsük egy kisebb, jól záródó üvegbe.

Hogyan használjuk?

Mossuk meg a hajunk a megszokott módon, majd egy alapos öblítés után masszírozzuk be az előbb elkészített burgonya levével a hajunk egész felületét. Vigyázzunk, hogy mindenüvé jusson a léből, kézzel jó alaposan gyúrjuk át a hajunk.

Ezt már nem kell leöblíteni, formázzuk és szárítsuk a hajunk a megszokott módon. Aki kipróbálta már a tejesen természetes módszert, csak ajánlani tudja minden ősz hajjal küszködő számára.

Én – egy éve és ma. Köszönöm, futás!

A két kép között szinte napra pontosan…

Additional Info

Ezért születnek néha szőrösen a kisbabák

Amikor egy kis új élet világra jön, akárhogy nézzen is ki, imádjuk. Pláne akkor, ha…

Videó: Ilyen, amikor 42.000 gyufát gyújtanak meg egyszerre

Legtöbbünk játszott már a gyufával, ki tud egyszerre többet meggyújtani. Ez a srác…

Íme a könyv, amelynek csupán az érintése is halálos lehet

1874-ben dr. Robert M. Kedzie sebész és kémikus nyomtatott 100 könyvet Amerikában,…

Hogyan ülsz a széken? Gondoltad volna, ez az önkéntelen mozdulat többet mesél rólad, mint sejtenéd?

Hogyan ülsz a széken? Gondoltad volna, ez az önkéntelen mozdulat többet mesél rólad, mint…