Gyógyíthatja a kopaszságot a gyorséttermi krumpli egyik összetevője

Igazán senki sem várja egy gyorséttermi sült krumplitól, hogy az egészséges legyen, vagy gyógyítson akármit is a kóros soványságon kívül. Egy új tanulmány azonban kimutatta, hogy az ételkészítés egyik kulcsfontosságú összetevőjét fel lehet használni a kopaszság gyógyítására.


A Yokohamai Egyetem kutatócsapata egerekkel kísérletezett, akiknél sikerült a gyorséttermekben is használt szilikonolaj segítségével őssejtekből úgynevezett hajtüszőcsírákat, a hajtüsző forrásait előállítani.

 

b aeda2


Napokon belül sikerült 5000 csírát növeszteni, ez már elég ahhoz, hogy a kopasz területeket új hajszálakkal fedjék be. Mivel az egereknél sikerült a kísérlet, a kutatók abban reménykednek, hogy embereknél is az lesz. Fontos lenne, hogy a rákos betegek, vagy a hajhullásban szenvedők olyan hajat kaphassanak, amit a sajátjuknak éreznek, és ne kelljen parókát viselniük. A kopaszodó férfiak jelenleg csak arra a módszerre támaszkodhatnak, amelyben a fejük hajjal sűrűben benőtt részéről hajhagymákat ültetnek át a kopasz területre, de ez nem növeli a hajhagymák számát, míg a yokohamai módszerrel – legalábbis egyelőre úgy tűnik – rengeteg hajhagymát lehet létrehozni. A kutatók előrejelzése szerint öt év múlva kísérletezhetnek majd embereken, és újabb öt évbe telik majd, mire a módszert engedélyezik, és betegeken alkalmazhatják.

A hajad hossza többet elárul rólad, mint hinnéd!

Játékos teszt hölgyeknekEgyesek szerint…

Additional Info

Ezért születnek néha szőrösen a kisbabák

Amikor egy kis új élet világra jön, akárhogy nézzen is ki, imádjuk. Pláne akkor, ha…

Videó: Ilyen, amikor 42.000 gyufát gyújtanak meg egyszerre

Legtöbbünk játszott már a gyufával, ki tud egyszerre többet meggyújtani. Ez a srác…

Íme a könyv, amelynek csupán az érintése is halálos lehet

1874-ben dr. Robert M. Kedzie sebész és kémikus nyomtatott 100 könyvet Amerikában,…

Hogyan ülsz a széken? Gondoltad volna, ez az önkéntelen mozdulat többet mesél rólad, mint sejtenéd?

Hogyan ülsz a széken? Gondoltad volna, ez az önkéntelen mozdulat többet mesél rólad, mint…