Csak a pozitív hatásairól beszélnek! 3 eset, amikor tilos szódabikarbónát használnod!

Csak a pozitív hatásairól beszélnek! 3 eset, amikor tilos szódabikarbónát használnod!

Megvan a Miss Balaton 2017 győztese: Rákos Lili

Nem volt könnyű dolga a zsűrinek,…

Egy ideje a szódabikarbóna meghódította a világot, szinte nincs olyan háztartás, ahol ne lenne legalább egy kisebb adag belőle. Soha nem lehet tudni, hogy mikor lesz szükségünk rá!


Széles körbe elterjedt, háziasszonyok megőrülnek érte, hiszen nem csak a tűzhely lesz csillogóbb tőle, de egyesek szerint a fogyókúrában is igen hatékony, sőt, a bőrünk is szebb lehet a segítségével.

Azonban vannak olyan területek, ahol jobb, ha nem alkalmazzuk a szódabikarbónát, hiszen igen káros hatással lehet az egészségünkre.

Az alábbiakban három olyan területet sorolunk fel, melyekre jobb ha soha nem használunk szódabikarbónát. Ha eddig előszeretettel használtad, ezután jó, ha százszor meggondolod!

Gyomorsav ellen

Ha gyomosavtúltengésed van egy kiadós étkezés után, jó, ha tudod, hogy a szódabikarbóna nem a legjobb megoldás a problémára. Még inkább kimarhatja az égő gyomrot, és különben sem állítható át ilyen egyszerűen a gyomor kémhatása kívülről bevitt lúggal.

Fogfehérítés

Mindannyian tökéletesen fehér fogakról álmodunk, és ezért hajlandóak vagyunk bármit elkövetni. Jó, ha ilyenkor inkább felkeresünk egy szakembert, minthogy otthoni módszerrel fehérítsük a fogainkat. A szódabikarbóna ugyanis hatásos fogfehérítő, de hosszútávú használata által károsítja a fogzománcot. Felejtsük el!

Pattanások

A szódabikarbóna hatékonyan megtisztítja az arcbőrt, de egy súlyosan problémás, állandóan visszafertőződő bőr esetében jobb ha nem használjuk. Ez az erős lúgos anyag nem tesz jót az akut aknés bőrnek.

Additional Info

Ezért születnek néha szőrösen a kisbabák

Amikor egy kis új élet világra jön, akárhogy nézzen is ki, imádjuk. Pláne akkor, ha…

Videó: Ilyen, amikor 42.000 gyufát gyújtanak meg egyszerre

Legtöbbünk játszott már a gyufával, ki tud egyszerre többet meggyújtani. Ez a srác…

Íme a könyv, amelynek csupán az érintése is halálos lehet

1874-ben dr. Robert M. Kedzie sebész és kémikus nyomtatott 100 könyvet Amerikában,…

Hogyan ülsz a széken? Gondoltad volna, ez az önkéntelen mozdulat többet mesél rólad, mint sejtenéd?

Hogyan ülsz a széken? Gondoltad volna, ez az önkéntelen mozdulat többet mesél rólad, mint…