Az emberek képesek megítélni egymást csupán ebből az 5 apró külsőségből!

Mivel emberek vagyunk, előszeretettel alkotunk véleményt egymásról úgy, hogy nem is ismerjük igazán egymást. Ez egy velünk született mechanizmus, képtelenek vagyunk nem megalkotni egy elképzelést egy új, ismeretlen emberről.


Azt gondolnád, hogy ezek a megítélések a beszélgetés alatt, és az illető egyéb megnyilvánulásaiból alakul ki, de a kutatások nem ezt bizonyítják. Az emberek megítélése sokszor egy kézfogásból, vagy a testbeszédükből születik. Egyesek úgy alkotnak véleményt valakiről, hogy teljesen a viselkedését veszik alapul, ahelyett, hogy szóba állnának vele és megismernék.

Az emberek ebben nagyon jók, az elhamarkodott ítélkezésekben, ezért a Kansas-i Egyetem egyik kutatócsoportja annak járt utána, hogy melyek azok a dolgok, melyek alapján rögtön lefestődik az agyunkban egy kép egy ismeretlen emberről.

1. Az öltözék színe

A ruháid színe sokkal többet elárul a személyiségedről, mint más külsőségek. Azok az emberek, akik sötétebb, földesebb színeket viselnek sokkal érzékenyebbnek és művészinek tűnnek. A piros ruhát viselőkhöz élénkséget társítanak.

2. Körömrágás

A körömrágás türelmetlenségre, frusztrációra, szorongásra vagy akár unalomra enged következtetni az emberek fejében.

3. A cipő

Talán kicsit rosszul hangzik, de néhány pszichológus szerint megítélhetsz egy embert a cipője alapján figyelembe véve a lábbeli árát, stílusát, színét és állapotát.

4. A kézfogás

Senkit sem lep meg az, hogy egy kézfogás vagy magabiztosságot, vagy bizonytalanságot sugall. A kézfogás erősségéből azt is meg lehet saccolni, hogy az illető mennyire intro-, illetve extrovertált személyiség.

5. A kézírás

Egy tanulmány szerint az apró betűvel írók szégyenlősek, míg a nagyobb méretű betűket használók sokkal társaságkedvelőbbek. Azt is kiderítették, hogy azok az emberek, akik lassan és figyelmesen vetik papírra betűiket sokkal együttérzőbbek.

Hogy tehette? Majka elküldte otthonról Dundikát

Hajni sírt, amikor elvált a fiától.…

Additional Info

Ezért születnek néha szőrösen a kisbabák

Amikor egy kis új élet világra jön, akárhogy nézzen is ki, imádjuk. Pláne akkor, ha…

Videó: Ilyen, amikor 42.000 gyufát gyújtanak meg egyszerre

Legtöbbünk játszott már a gyufával, ki tud egyszerre többet meggyújtani. Ez a srác…

Íme a könyv, amelynek csupán az érintése is halálos lehet

1874-ben dr. Robert M. Kedzie sebész és kémikus nyomtatott 100 könyvet Amerikában,…

Hogyan ülsz a széken? Gondoltad volna, ez az önkéntelen mozdulat többet mesél rólad, mint sejtenéd?

Hogyan ülsz a széken? Gondoltad volna, ez az önkéntelen mozdulat többet mesél rólad, mint…