Ez a döbbenetes dolog történik a testeddel, ha zokniban alszol!

Sok ember alvászavarral küszködik, aminek több oka is lehet. Biztos veled is gyakran előfordul, hogy egy nehezebb nap után fáradtan és kimerülten érsz haza és gyorsan ágyba akarsz kerülni és egy jód aludni. De amint befekszel az ágyba, nem tudsz elaludni. Van azonban egy módszer, ami sokunknak segített megoldani ezt a gondot.


A megoldás egyszerű – lefekvés előtt zoknit kell húzni. Most pedig eláruljuk, hogy miért jobb zokniban aludni és az hogyan befolyásolja a testünket.

ddd b2bff


Svájci tudósok vizsgálata alapján a kéz és a láb hőmérséklete befolyásolja az alvás minőségét. A kísérletet egy olyan csoporttal végezték, akiket megkértek, hogy alvás előtt húzzanak zoknit és aztán figyeljék, hogy ez mennyire befolyásolta az alvásukat. Kimutatták, hogy mivel a zokni lefekvés előtt felmelegíti az ereket, azt jelzi az agynak, hogy itt az ideje aludni. Tehát a szervezetünk automatikusan átkapcsol „alvás üzemmódba”.


A szakértők szerint ennek a szokásnak a hátránya lehet az, hogy a zokniban éjjel izzad a láb, aminek lehetnek kellemetlen következményei is. Például fertőzést okozhat, gátolhatja a vérkeringést, lábszagot okozhat.

 

hhh 4495b


Egyetlen nagyon fontos dologra azonban érdemes odafigyelni. Még csak véletlenül se viseljük éjszaka azt a zoknit, amiben egész nap pácoltuk a lábunkat, ez estére ugyanis komplett baktériumtenyészet lehet.

 

uui ef299


Fontos, hogy a megfelelő zoknit viseld. A legjobb zoknik a természetes anyagokból készült zoknik: gyapjú vagy pamut. Ami fontos, hogy kényelmesen érezd magad a zoknikban: ne izzadjon be és ne is fázzon a lábad.
Ezen kívül nem szabad, hogy a zokni elszorítsa a lábat (gumi nélküli jó), így a vérkeringésed nem fogja gátolni. Vehetsz azonban speciális zoknit is, amelyeket hosszú utazásokra és repülőutakra ajánlanak.

Te is rágod a körmöd? Nagyon különleges tulajdonságra utal

Más vagy, mint az átlag. Népszerű…

Additional Info

Ezért születnek néha szőrösen a kisbabák

Amikor egy kis új élet világra jön, akárhogy nézzen is ki, imádjuk. Pláne akkor, ha…

Videó: Ilyen, amikor 42.000 gyufát gyújtanak meg egyszerre

Legtöbbünk játszott már a gyufával, ki tud egyszerre többet meggyújtani. Ez a srác…

Íme a könyv, amelynek csupán az érintése is halálos lehet

1874-ben dr. Robert M. Kedzie sebész és kémikus nyomtatott 100 könyvet Amerikában,…

Hogyan ülsz a széken? Gondoltad volna, ez az önkéntelen mozdulat többet mesél rólad, mint sejtenéd?

Hogyan ülsz a széken? Gondoltad volna, ez az önkéntelen mozdulat többet mesél rólad, mint…