Tudtad, hogy az angolok külön vízcsapot használnak? Az ok téged is szótlanul hagy!

Az Egyesült Királyság a világ egyik legfejlettebb jóléti állama, ahol magas az életszínvonal és fejlett az infrastruktúra. Mégis létezik egy furcsaság, amit a legtöbb európai polgár nem képes megérteni, mégpedig az, hogy a brit háztartások többségében nem lehet összekeverni a hideg és meleg vizet, mivel két külön rendszeren érkezik a vezetékekbe a víz, így ha kezet szeretnél mosni, akkor két választásod van: vagy lefagy a kezed, vagy megég, mintha leforráznád. Most azonban eláruljuk, hogy mi a megoldás!


Ugyan a szállodákban, nyilvános illemhelyeken már a modernebb vízrendszer van kiépítve, a régebbi típusú házakban viszont nagyon sok helyen a hagyományos módszert alkalmazzák.

Ennek egyik oka, hogy a második világháború után épült házak vezetékrendszerét úgy építették ki, hogy a padláson található egy nagy, hideg vizet tartalmazó tartály, ahonnan a víz szabadeséssel érkezik egy kazánba, amely felmelegíti a vizet, így biztosítva a fűtésrendszerhez, és az egyéb használathoz szükséges forró vizet.

Azonban a padlási víztartályban gyakran baktériumok is elszaporodhatnak, ezért ez a víz nem fogyasztható. Arra ott a hideg víz, amelyből lehet például teát készíteni, és amely a megtisztított vízszolgáltatótól érkezik a lakásba.

A másik lehetséges ok, hogy nincs kevert típusú csaptelep az angoloknál, hogy a víznyomás elég alacsony, és ha lehetne a hideg és meleg vizet keverni, akkor még jobban csökkenne a nyomás, így már alig folyna valami a csapból.

Akkor mi a teendő?

Az angolok számára ez a világ legtermészetesebb dolga. A kagylót dugd be, majd eressz meleg vizet bele, utána meg mehet rá annyi hideg, amíg úgy érzed, hogy kellemes a víz hőmérséklete, így indulhat is az arcmosás.

A világ legédesebb lánykérése

Se szeri, se száma a különleges…

Additional Info

Ezért születnek néha szőrösen a kisbabák

Amikor egy kis új élet világra jön, akárhogy nézzen is ki, imádjuk. Pláne akkor, ha…

Videó: Ilyen, amikor 42.000 gyufát gyújtanak meg egyszerre

Legtöbbünk játszott már a gyufával, ki tud egyszerre többet meggyújtani. Ez a srác…

Íme a könyv, amelynek csupán az érintése is halálos lehet

1874-ben dr. Robert M. Kedzie sebész és kémikus nyomtatott 100 könyvet Amerikában,…

Hogyan ülsz a széken? Gondoltad volna, ez az önkéntelen mozdulat többet mesél rólad, mint sejtenéd?

Hogyan ülsz a széken? Gondoltad volna, ez az önkéntelen mozdulat többet mesél rólad, mint…