Korpás a hajad? Így szabadulj meg tőle természetesen, mindenféle drága sampon nélkül!

Korpás a hajad? Így szabadulj meg tőle természetesen, mindenféle drága sampon nélkül!
Booking.com

A Harry Potterről rappel a fiatal srác

Ezt a fiatal belga tehetettséget Yung…

Egyre többen kezdik felismerni, hogy a természetes készítmények hatékonyabbak az üzletben kapható szereknél.
Például a méz, vagy az aloe vera belső zselés anyaga nagyszerűen enyhíti az égési fájdalmakat, de az otthoni köhögéscsillapító szörpök is jobbak, mint a mellékhatást okozó vegyszeres gyógyszerek.

Sok ember küzd a korpásodással is, amire a reklámokból ismert samponok jelenthetnek gyógyírt, legalábbis ezt szeretnék elhitetni a vásárlókkal, viszont egyes ilyen termékekben megtalálható a szénkátrány, ami igaz, hogy tiltólistán van az Unióban, és Kanadában, de az amerikai Food and Drug Administration (élelmiszeri és gyógyszerhasználati szakhivatal) szerint az ilyen samponok biztonságosak Ugyanakkor előfordulhat, hogy ezekben a termékekben megtalálható a resorcinol nevű bőrizgató hatású vegyület, amely kiütéseket okozhat.

Ha természetes, tiszta készítményekkel szeretnénk a hajunkat tisztítani, használjuk a következő alapanyagokat:

Méz
A méz egy nagyon jó természetes hajbalzsam, hiszen tele van A, C, E, D és B-komplex vitaminokkal. Emellett van benne még vas, magnézium, kálium, mangán, foszfor és kalcium. A méz hatására a hajszálak nem vékonyodnak el, hanem erősebbek maradnak.

Megakadályozza a haj befele való növését, és a korpától is megszabadít. Egy tanulmányban 30 korpásodással küzdő ember vízzel hígított mézzel dörzsölte a fejbőrét 3 percig, majd 3 órát hagyta, hogy a méz beszívódjon a bőrsejtekbe, hajhagymákba. Egy hétig minden nap megismételték a módszert, aminek hatására megszűnt a viszkető érzés, két hét múlva pedig a fejbőri hámsérülések, hámlások is alább hagytak.

Almaecet
A méz mellett az almaecetes öblítés is remek, mert visszaszorítja a gombás fertőzést a fejbőrben, és az összetapadt hajszálak is szétválnak az ecet hatására. Egy bögre vízbe tegyünk bele 4 evőkanál almaecetet, és azzal öblítsük le hajmosás után a hajunkat. Tekerjük be törölközővel a hajat, és maradjunk úgy 15 percig, majd utána öblítsük le. Egy héten két alkalommal érdemes megismételni az eljárást

Probiotikumok
Kutatások szerint ha rendszeresen fogyasztunk probiotikum étrendkiegészítőket, 4-5 héten belül akár 70 százalékkal is csökkenthető a korpásodás mértéke.

ad1 a110d

6 híresség az esküvője napján és a válása napján

Semmi se tart örökké, pláne a…

Additional Info

A FRANCIÁK MINDEN FINOMSÁGOT MEGESZNEK ÉS MÉGSEM HÍZNAK, HOGYAN LEHETSÉGES EZ?

Mindenki tudja, hogy a francia nemzet konyhája változatos, zsíros ételeket is…

Új rablási módszer, legyünk figyelmesek, mert könnyen csőbe húzhatják a jó szándékú embereket!

A rosszat akaró emberek száma sajnos egyre csak növekszik és az utóbbi időben már az…

Milyen szép a magyar nyelv, pláne akkor, mikor ilyeneket hallok mint pl:

Nincs még egy ilyen szép nyelv a földön, mint a magyar! Igazam van? Alább…

NASSOLÁS ESTE HAT UTÁN? AZ ORVOSOK MEGNEVEZTÉK AZT AZ ÖT DOLGOT, AMIT NYUGODTAN EHETÜNK, SŐT KELL FOGYASZTANUNK AKÁR ÉJJEL IS!

Tegye fel a kezét, aki még sosem nézett vágyakozva a hűtőszekrénye tartalmára este hat…