Megcsalt a pasid? Ezek a férfihűtlenség okai

Nem tudod miért volt hűtlen a párod? Őt hibáztatod, esetleg magadat? Saját bevallásuk szerint, ezért lépnek félre a férfiak!
A hűtlenség nem egy új keletű dolog, de vajon mi állhat a férfiak félrelépése mögött? Akár hiszed, akár nem, az esetek többségében valamilyen megoldatlan problémára próbálják felhívni a figyelmünket. Természetesen, ez sokszor tudat alatt történik.

Egy tanulmány szerint a férfiak mintegy fele azért keresi más nő mellett a boldogságot, mert elhanyagolva érzi magát.

Mindössze 7%-uk vallotta azt, hogy a félrelépések mögött semmilyen párkapcsolati probléma nem állt, vagyis kizárólag ők a felelősek a kialakult helyzetért. Vajon mik azok a problémák, amiket a férfiak már annyira nem tudnak magukban kezelni, hogy megcsalásig fajul a dolog?

1. Nem érzi magát kívánatosnak
„Úgy éreztem, hogy a feleségem már egyáltalán nem tart vonzónak. Azt mondta, hogy elhíztam, miközben ő a George Clooneyhoz hasonló férfiakat tartja szexinek" – mesélte Jeff.

Mi hogy éreznénk magunkat fordított esetben, ha a párunk egy csini színésznő után csorgatná a nyálát, mert mi nem nézünk pont úgy, ahogy ő elképzelte? Nyilván, ezzel a viselkedéssel partnerünk önbizalmát apró hangya méretűvé zsugorítjuk össze, így nem meglepő az sem, ha a valaki más után fog kutatni, aki szépnek és izgalmasnak találja. Persze, ez nem azt jelenti, hogy hazudnunk kell az igényeink terén: igen is meg kell mondani, ha a másik kissé elhagyta magát, de nem mindegy, hogy milyen stílusban. Ha tönkre tesszük az önbizalmát, az sosem szül jó vért.

2. Nem tartja magát férfinak
„Az én feleségem csodálatos, imádom, úgy ahogy van. 6 hónapig kényszerből munkanélküli voltam, és ő tartott el minket. Mindennap azt láttam, hogy elmegy mellőlem dolgozni, és ettől egyáltalán nem éreztem magamat már férfinak a saját szememben, hiszen a pénzkeresés az én dolgom lett volna" – vallotta be Rick.

Gondolnánk hogy ilyen indok is állhat a megcsalás mögött? Megtörténhet, hogy sem a nővel, sem a férfival nincs semmi baj. Egyszerűen csak keletkezik egy olyan szituáció, amely során az egyikőjük egója sérül, ami akkor is bekövetkezhet, ha a másik mindent "jól" csinált. A fenti példát valószínűleg minden ember megérti, hiszen teljes mértékig logikus. A kérdés csak az, hogy érzelmileg ezt meg lehet-e bocsátani?

3. A megszokás rabja
„Amikor összeköltöztünk, nagyon fontosnak tartottuk, hogy foglalkozzunk egymás érzéseivel. Csak az számított, hogy velünk éppen mi történik, a külvilág nem játszott akkora szerepet az életünkben. Tudtam, hogy ez az intenzitás nem fog örökké tartani, de azt hittem azért legalább 10 évig élhetünk így. Sajnos nálam ez jóval hamarabb elmúlt" – nyilatkozta Andy.

Egy érzelmi hullámvölgyekkel teli kapcsolatban az ember sosem lehet biztos a pozíciójában, így egy kicsit mindig küzdenie kell a másikért. Ám egy évek óta tartó harmonikus viszonyban könnyedén érezhetjük azt, hogy bármit megtehetünk, mert a másik szeretni fog. Vagyis az érzelmeinknek már nincs akkora értéke a párunk szemében, mert természetessé váltak. Ekkor történhet meg az, hogy partnerünk egy olyan harmadik személyt fog keresni magának,
aki mellett újra megélheti azt az izgalmat, ami otthon már nincs meg.
Ilyen alapon akkor minden harmonikus kapcsolat unalmas lesz és megcsalással végződik?

Nem! Ugyan ez kissé furcsának hangozhat, de a szerelmet is lehet tudatosan élni: ösztönözzük magunkat arra, hogy a "langymeleg" állapot ne léphessen fel az életünkben. Ne csak élvezzük az életünket, hanem tegyünk azért, hogy ez minél tovább így maradhasson. Legyünk nyitottak az új dolgokra, fedezzünk fel együtt új kalandokat, teljesítsük be egymás vágyait. Ezek olyan kötelékek lehetnek két ember között, amelyeket csak a villámcsapás tud szétválasztani.

4. Dühös, de nem beszél róla

„A párom már tavaly sem volt hajlandó részt venni a céges rendezvényemen, de azt ígérte, hogy jövőre, azaz idén eljön velem. Tudta, hogy mennyire fontos nekem, hogy mellettem legyen az ilyen kardinális helyzetekben. De végül másodjára sem jött el" – mesélte David, aki a dühét ismét nem mondta el a feleségének, cserébe a céges partyn jó sokat ivott, és megdöntötte az egyik kolléganőjét. Állítása szerint ez soha nem történt volna meg, ha nem érezte volna azt, hogy kedvese a földbe tiporta az érzéseit.

Időnként vannak dolgok, amiket azért teszünk meg, hogy a párunkat boldognak lássuk. Mindenkinek egyéni döntése, hogy mi az, amit még bevállal a másikért, és mi az, amit már nem. Egy dolgot azonban nem szabad elkövetni: eljátszani a hitelességünket a másik ember szemében. Ha a társunk csalódik bennünk, akkor ne lepődjünk meg, ha a fájdalmát valahol levezeti, esetleg egy másik nő kedves ölelésében.

Az igazsághoz azonban az is hozzátartozik, hogy aki képtelen kommunikálni a sérelmeit, az nem is várhatja el, hogy a másik ember változtasson a viselkedésén. Persze vannak szituációk, amikor szavak nélkül is érteni kellene a helyzet súlyosságát, de ez nem mentség arra, hogy nem merjünk beszélni a problémáinkról.

5. Örökös féltékenykedés

Barátnője folyton azzal vádolta, hogy félrelép, állandóan azt kellett bizonygatnia, hogy hűséges. „Tudtam, hogy ez azért van, mert az apja rendszeresen megcsalta az édesanyját, de nekem ehhez mi közöm van?" – csattant fel Norm. Egy darabig elnéző volt a párjával szemben, ám egy ponton túl megunta a dolgot, és okot adott a féltékenykedésre. „Nem lehet bírni, hogy valakit állandóan bűnösnek ítélnek valami miatt, amit el sem követett"- folytatta.

Tulajdonképpen, a férfi azért lépett félre, mert a párja minden áron ragaszkodott az otthonról hozott negatív családmintájához. A nő hagyta, hogy az édesapja egykori viselkedése rányomja bélyegét a jelenlegi párkapcsolatára. A szerelmében az apját látta, a nő pedig pont úgy viselkedett, mint annak idején az anyja: bizalmatlankodott, számon kérte, veszekedett vele. Ezzel taszította el magától a társát. Ez egy tipikus párkapcsolati banánhéj, amin rengetegen megcsúsznak. - írta meg a Woman'sDay.

6. Tehetetlenség

„A párkapcsolatunk rossz irányt vett. Én felajánlottam, hogy menjünk el párterápiára, de ő hallani sem akart róla" – emlékszik vissza Tim.

Szerette volna megoldani a helyzetet, de sehogy sem tudta felnyitni a felesége szemét. A nő annyira homokba dugta a fejét, hogy a mély pontról még tudomást venni sem volt hajlandó. Tim számtalan módszerrel próbálta jobb belátásra bírni a szerelmét, de hiába. Végül úgy döntött, hogy lemond a kapcsolatról, és keres valakit, akivel jól érzi magát. Ha a felesége ebből sem veszi észre, hogy bajban vannak és boldogtalanok, akkor már tényleg semmi sem segíthet. De csodával határos módon, amint Tim félrelépett, a kedvese feleszmélt.

Milyen érdekes, nem? Valahogy, ránk emberekre az a jellemző, hogy csak akkor vesszük észre a fontos értékeket, ha már elveszítettük őket. Amíg a birtokunkban vannak, addig nem vagyunk értük hálásak, nem tesznek minket boldoggá, de amint kicsúszik a kezeink közül, máris másképp látunk mindent.

A csillagjegyek sötét oldalai – lássuk a tiéd mi!

Nem hagyhatod figyelmen kívül a sötét…

Additional Info

Ezért születnek néha szőrösen a kisbabák

Amikor egy kis új élet világra jön, akárhogy nézzen is ki, imádjuk. Pláne akkor, ha…

Videó: Ilyen, amikor 42.000 gyufát gyújtanak meg egyszerre

Legtöbbünk játszott már a gyufával, ki tud egyszerre többet meggyújtani. Ez a srác…

Íme a könyv, amelynek csupán az érintése is halálos lehet

1874-ben dr. Robert M. Kedzie sebész és kémikus nyomtatott 100 könyvet Amerikában,…

Hogyan ülsz a széken? Gondoltad volna, ez az önkéntelen mozdulat többet mesél rólad, mint sejtenéd?

Hogyan ülsz a széken? Gondoltad volna, ez az önkéntelen mozdulat többet mesél rólad, mint…