FEJTÖRŐK Kinek van elsőbbsége? A rendőr szerint “ez az eggyik legkényesebb helyzet”!

FEJTÖRŐK Kinek van elsőbbsége? A rendőr szerint “ez az eggyik legkényesebb helyzet”!
Booking.com

Kinek van elsőbbsége az alábbi ábrán látható körförgalomban? A rendőrök szerint ez az egyik legkényesebb helyzet, amivel egy autóvezető találkozhat...


Remélem nem mondok újdonságot azzal, hogy egy két,- vagy többsávos körforgalomban hogyan illik közlekedni... nyugaton egyébként már bevált ez a módszer, hazánkban még mindig problémát okoz. De miért is?

Naponta kétszer veszem igénybe a körforgalmat, és naponta kétszer akarnak megölni. Az emberek rázzák az öklüket, dudálnak, hörögve fékeznek, pedig szabályosan vezetek. Én tudom, hogy mit kell tenni ilyen helyzetben, ők viszont nem! Mégis mindig ők az okosak!

Szóval kinek van elsőbbsége az alábbi ábrán? A válasz nagyon egyszerű! Még a rendőrök is meg tudták fogalmazni:

„A körforgalomban – a körfogalmú út szélességétől függően, például kétsávos – a párhuzamos közlekedés szabályai érvényesek. Ez azt jelenti, hogy a kör ívén párhuzamosan, egymás mellett két autó is mehet. A jobb oldali sávban a jobbra hamarabb kilépő, míg a belső sávban a később kilépő haladhat, majd a kilépőponthoz közeledve – jobb oldalra besorolva – irányjelzéssel kihajt.
Ez sem új, remélem:
Aki már a körforgalomban közlekedik, elsőbbséget élvez a körforgalomba belépő járművekkel szemben. Belépéskor nem kell irányjelzést adni, de kilépésnél kötelező! Sávváltásnál szintén jelezni kell a sávváltási szándékot.”
Valamint:
Körforgalomból kilépő jármű csak a (jobb) szélső sávból léphet ki (2010-es KRESZ változás)!

capture 20170208 194728 e8ef3


Ennyi, nem nagy truváj, ugye? Aki nem értené, még egyszerűbben is le tudom írni: csak akkor hajts be a körforgalom külső sávjába ha az első kijáraton mész ki, minden más esetben a belsőbe menj. Ha balról jobbra irányt váltanál, indexelj, majd a körforgalmat a külső sávból hadd el. És kifelé is indexelj!

Additional Info

A FRANCIÁK MINDEN FINOMSÁGOT MEGESZNEK ÉS MÉGSEM HÍZNAK, HOGYAN LEHETSÉGES EZ?

Mindenki tudja, hogy a francia nemzet konyhája változatos, zsíros ételeket is…

Új rablási módszer, legyünk figyelmesek, mert könnyen csőbe húzhatják a jó szándékú embereket!

A rosszat akaró emberek száma sajnos egyre csak növekszik és az utóbbi időben már az…

Milyen szép a magyar nyelv, pláne akkor, mikor ilyeneket hallok mint pl:

Nincs még egy ilyen szép nyelv a földön, mint a magyar! Igazam van? Alább…

NASSOLÁS ESTE HAT UTÁN? AZ ORVOSOK MEGNEVEZTÉK AZT AZ ÖT DOLGOT, AMIT NYUGODTAN EHETÜNK, SŐT KELL FOGYASZTANUNK AKÁR ÉJJEL IS!

Tegye fel a kezét, aki még sosem nézett vágyakozva a hűtőszekrénye tartalmára este hat…