Ezek a jelei, hogy beteg otthonban élsz és ez felelős betegségedért is!

Ha valamilyen betegség ér bennünket, rögtön arra gondolunk, hogy hol jártunk az utóbbi időben, milyen beteg emberrel érintkeztünk és elkezdjük találgatni hol kaphattuk el a vírust.
Rohanó világunk immunrendszerek tízmillióit gyengíti le folyamatosan, így nem csoda, ha a higiénia virágkorában a szervezet még az apróbb támadásoknak sem tud kellőképpen ellenállni. Hát még ha otthon sem tud pihenni!

Márpedig számtalan káros hatással kell szembenéznie a lakásban is, amelyekre csupán a tünetekből lehetséges következtetni. Hogy melyik tünet mit jelez?

Nem múló bőrszárazság, viszketés, ismeretlen eredetű bőrbetegségek
Mint ahogy említettük, a higiénia virágkorát éljük. Egy rendes otthonban így van legalább egy ablaktisztító, egy fertőtlenítőszer, öblítő, mosópor, fehérítő, tusfürdő, szappan, intim mosakodógél, arctisztító, arc- és kézkrém, valamint testápoló. Ennek ellenére még annak is száraz a bőre, aki naponta krémezi, és a mindennapos alapos tisztálkodás ellenére is ismeretlen eredetű kiütésekkel és foltokkal kell együtt élnie. Ha te is hasonló helyzetben vagy, akkor talán itt az ideje elgondolkoznod azon, hogyan is vethetnél véget az állandó szenvedésnek. Merthogy mindennek pontosan az a sok kencefice az oka, amellyel naponta érintkezel: a kellemesen habzó szappanok és tusfürdők ugyanis kioldják a bőr vízmegkötő anyagait, a bennük található szintetikus tenzidek pedig a szőrtüsző-gyulladásokért tehetők felelőssé.
Hasonló a helyzet a különböző tisztítószerekkel is: a fürdőszoba és a WC tisztán tartására szolgáló szerek többsége károsítja a tüdőt és az orr nyálkahártyáját, míg a légfrissítők a bennük lévő formaldehidek következtében rákkeltő hatással bírnak.

Könnyezés és szemviszketés, köhögés, tüsszögés, állandó orrfolyás és orrdugulás
A fenti tünetek láttán könnyen gondolatod, hogy mindez nem más, mint egy alapos szénanátha tünetegyüttese. Pedig az orr és a szem nyálkahártyájának irritációjáért nemcsak a többnyire a nyári hónapokban jelentkező, ma már népbetegségnek számító szénanátha lehet felelős, hanem a lakásban olyan, potyautasként lakó élősködők is, mint amilyen a penészgomba. Ha akkor is ok nélkül tüsszögsz, és fújod gyakrabban az orrod a lakásban, ha azt éppen most takarítottad ki, akkor érdemes lehet egy kicsit mélyebbre ásnod, és nemcsak a poros felületeket áttörölnöd!
Készülj azonban fel, a penészgombát ugyanis jóval nehezebb észrevenni, mint érzékelni, hiszen általában a kevésbé látható helyeken bújik meg: ilyen a fürdőszoba fugája – ennek elszíneződése például penészgombára utalhat -, a fürdőszoba és a konyha ablakának eldugottabb sarkai, a külső falak belső felületei – ahol rendszeresen pára csapódhat le -, a hideg, nedvesedésre hajlamos sarkok a kevésbé fűtött helyiségekben, sőt akár a könyvek is megfelelő otthonául szolgálhatnak az apró penészgomba-spóráknak.

A penésszel ráadásul nemcsak az a baj, hogy szinte észrevétlen, hanem az is, hogy kiirtása korántsem olyan egyszerű. Ráadásul ha hosszútávon nem teszel lépéseket a megelőzése érdekében, akkor inkább jobb, ha megbarátkozol az apró kis spórákkal...

Gyakori nyakmerevség, reggeli fáradtság, hányinger, fejfájás, szédülés, nyugtalan alvás
A fenti tünetek szintén összetéveszthetőek a terhesség jeleivel, de a tartós stressz következményei is lehetnek. Ám ha már hónapok óta észleled őket, akkor tanácsos lehet egy kicsit nagyobb hangsúlyt helyezni az okok keresésére.
Ezen tüneteket ugyanis olyan sugárzások is okozhatják, amelyek a Földből érkeznek, mint például az úgynevezett vízerek, amelyek egyébként önmagukban nem károsak, ám jelentős mértékben képesek megváltoztatni a természetes energiaáramlások útját, és ezzel befolyásolni az emberi szervezet működését.

Hasonló hatással bírnak a Földet a mágneses pólusok irányában behálózó erővonalak is, amelyeket a köznyelv Hartmann-vonalak néven ismerhet felfedezőjük, Ernst Hartmann német fizikus után: a velük történő érintkezés hosszútávon egészségkárosodást és a komfortérzet megváltozását okozhatja, míg a vonalak metszéspontjaival való érintkezésnek egész komoly egészségügyi következményei lehetnek.

Additional Info

Ezért születnek néha szőrösen a kisbabák

Amikor egy kis új élet világra jön, akárhogy nézzen is ki, imádjuk. Pláne akkor, ha…

Videó: Ilyen, amikor 42.000 gyufát gyújtanak meg egyszerre

Legtöbbünk játszott már a gyufával, ki tud egyszerre többet meggyújtani. Ez a srác…

Íme a könyv, amelynek csupán az érintése is halálos lehet

1874-ben dr. Robert M. Kedzie sebész és kémikus nyomtatott 100 könyvet Amerikában,…

Hogyan ülsz a széken? Gondoltad volna, ez az önkéntelen mozdulat többet mesél rólad, mint sejtenéd?

Hogyan ülsz a széken? Gondoltad volna, ez az önkéntelen mozdulat többet mesél rólad, mint…