Alvászavarban szenvedsz? Nem kell többé gyógyszerhez nyúlnod, ezek a gyógynövények segítenek neked!

Alvászavarban szenvedsz? Nem kell többé gyógyszerhez nyúlnod, ezek a gyógynövények segítenek neked!

VV Soma Ginával töltötte az éjszakát

A Való Világ finalistáival…

Egyre több ember küzd manapság alvásproblémával, sőt vannak olyanok is, akik már több éve éjszakánként álmatlanul forgolódnak.
Ha nem alszunk eleget szervezetünk nagyon kifárad, és ez egy idő után komolyabb betegségek kialakulásához vezethet.

A nyugtató-, és altató tabletták helyett ajánlott inkább valami természetes készítményt alkalmazni, ugyanis a sok gyógyszer megterheli a szervezetet. A homeopátiás készítmények, gyógyteák, vagy illóolajok nem rendelkeznek semmilyen mellékhatással, és nem csak a tünetet, hanem magát a problémát is kezelik.
Az alábbiakban olyan természetes gyógymódokat mutatunk, melyek nagyon hatékonyak, segítségükkel az egész éjszakát átaludhatjuk, és a nappal is sokkal kipihentebbek leszünk.

Levendula
A levendula nyugtató hatással rendelkezik, ezért segítségére lehet azoknak, akik álmatlanságban szenvednek. Használhatjuk a levendulából előállított illóolajat, de a belőle készült tea is nagyon hatásos. Cseppentsünk pár csepp illóolajat a párnánkra, majd egy-két cseppet masszírozzunk a halántékunkba, és a homlokunkba. Ha lefekvés előtt elkortyolgatunk egy csésze langyos levendulateát, azzal még csak fokozhatjuk a hatást. Akinek van otthon levendulaméze, ne fogja vissza magát, nyugodtan lehet a teába keverni egy-két teáskanállal.

Macskagyökér (Valeriana)
A macskagyökér hosszú ideje az egyik leghatékonyabb szorongásoldóként, és alvászavar elleni természetes szerként ismeretes. Az ókori híres orvos, Galeus is macskagyökeret használt alvászavarának egyhítésére. Ha valaki alvásproblémákkal küzdik, lefekvés előtt igyon meg egy csésze macskagyökér teát, és nyugodtan át fogja aludni az egész éjszakát. A nappali nyugalom érdekében nyugodtan el lehet kortyolgatni majd még egy csésze főzetet.

Aloe vera
Nem csak a szépségápolásban alkalmazzák, hanem nyugtató hatásáról is ismert az otthon is nevelhető növény. Úgy tartják, hogy, ha a hálószobában elhelyezünk 1-2 cserép aloe verát, akkor tisztán tartja a szoba levegőjét, és nyugtató hatással rendelkezik. Nem árt tudni, hogy ha a növény levelein barnás foltok jelennek meg, akkor az azt jelenti, hogy túlságosan szennyezett a lakásunk levegője.

Jázmin
A kellemes illatú növény nyugtató hatással rendelkezik. Már az is elegendő, ha csak beszippantjuk a különleges illatot, de sokkal hatásosabb lehet, ha a gyógynövényboltokban kapható jázminteával kényeztetjük a megfáradt idegrendszerünket.

MOST JÖTT A HÍR! LECSERÉLI SEBESTYÉN BALÁZST AZ RTL

Ha ez igaz, nagy érvágás lesz mindenki…

Additional Info

Ezért születnek néha szőrösen a kisbabák

Amikor egy kis új élet világra jön, akárhogy nézzen is ki, imádjuk. Pláne akkor, ha…

Videó: Ilyen, amikor 42.000 gyufát gyújtanak meg egyszerre

Legtöbbünk játszott már a gyufával, ki tud egyszerre többet meggyújtani. Ez a srác…

Íme a könyv, amelynek csupán az érintése is halálos lehet

1874-ben dr. Robert M. Kedzie sebész és kémikus nyomtatott 100 könyvet Amerikában,…

Hogyan ülsz a széken? Gondoltad volna, ez az önkéntelen mozdulat többet mesél rólad, mint sejtenéd?

Hogyan ülsz a széken? Gondoltad volna, ez az önkéntelen mozdulat többet mesél rólad, mint…