VLAD CIUREA IDEGSEBÉSZ: “INTELLIGENSEN KELL ÉTKEZNI! AZ AGYNAK IS SZÜKSÉGE VAN BOLDOGSÁGRA ÉS VIDÁMSÁGRA”!

Egy interjúban Vlad Ciurea idegsebész néhány fontos gondolatot osztott meg az olvasókkal, hogy az év utolsó napjai jól teljenek és az agy is boldog legyen.

“Idegsebészként a rendelőben és a műtőben szenvedő emberek arcát látom. Az idegsebészeti beavatkozások jobban megrémítik az embereket mint az apróbb beavatkozások. A páciens családtagjai kétségbeesettek egy agyműtét előtt. A csapat aki körülvesz koncentrál. Az agy nem egy olyan szerv amit kézben lehet tartani. Lehet, hogy nem tudtad, de az agynak is szüksége van pihenésre és tiszteletre. ” – mondja Dr. Vlad Ciurea

Az ünnepek folyamán hajlamosak vagyunk túlzásba vinni több dolgot is: többet eszünk, sőt rengeteget, de az ünnepi ételek nehezek, többet iszunk, azonban az alkohol szörnyen rossz hatással van a szervezetre. Éjszakákon át ébren leszünk, hosszú órákon át ülünk az ünnepi asztalnál, a dohányosok még több cigarettát szívnak, kávéból is többet fogyasztunk.

“Az agy nem alszik soha, de van néhány mód amivel stimulálható és a pihenést is elősegíti. Az agynak is szüksége van a boldogság érzetre.” – mondja az idegsebész.

Reggel igyál egy pohár vizet amikor felébredsz
Az orvos azt javasolja, hogy a telefont legalább éjszakára hagyjuk kint. Reggel jó lenne ha felnéznénk az égre, hogy stimuláljuk a vizuális központot, hallgassuk meg az egyik kedvenc zenénket, hogy stimuláljuk az auditív központot és igyunk egy pohár vizet ébredés után.

Étkezzünk mérsékelten, mert ha túlságosan nagy adag ételeket fogyasztunk el, az az agyra is hatással van. Vörösbort igyunk, mert az segít az erek tisztításában, de csak mértékkel, mert az alkohol nagyon rossz hatással van az idegsejtekre is.

Additional Info

Elképesztő! 3 milliárdot keresett egy hatéves fiú a Youtube-on

A Ryan ToysReview házigazdája professzionális szinten foglalkozik a legkülönfélébb…

Videó: 4,5 másodperc alatt rakták ki a Rubik-kockát, ez az új rekord

A Rubik-kockát sokan rakták már ki öt másodpercen belül, de most új rekord született, a…

A jövőben laborokban növesztett húst és rovarokat leszünk kénytelen enni

Az Európai Akadémiák Tudományos Tanácsadó Testülete (EASAC) sürgős változásokat léptetne…

Ő a világ legfiatalabb királynéja, 7 éves volt, amikor a király kinézte magának

A “himalájai Kate Middleton”-ként emlegetett Dzsecün Pema legalább annyira bájos és…