A divatnak köszönhetően korlátozzuk magunkat az étkezésben és kozmetikai kezelésekhez vagy plasztikai sebészeti beavatkozásokhoz folyamodunk. A sok lehetőség közül mi általában inkább a diétát választjuk. A diétának több ezer fajtája létezik. Ezt alkalmazzuk a fogyáshoz, megfiatalodáshoz, fiatalos arcbőr megőrzéséhez, hajnövekedéshez, férfiasság növeléséhez, egészségmegőrzéshez, immunrendszer erősítéséhez és egyéb esetekben is.

Természetesen érdemes megjegyezni, hogy egyes diéták valóban segítenek a felesleges kilóktól megszabadulni. Azonban a tapasztalat azt mutatja, hogy ez nem tart örökké. Néhány sikertelen kísérlet után, újra és újra az interneten keresünk egy olyan egyedülálló diétázási módszert, mely segít megszabadulni az utálatos kilóinktól.

Miért nem működik a diéta?
Be kell ismerni, hogy a keserű valóság az, hogy az ideális diéta nem más, mint illúzió. Ennek a kijelentésnek több oka is van.

Ahelyett, hogy megtalálnánk az egyensúlyt a kevesebb kalória bevitel és az egészséges táplálkozás között, mi inkább durva megpróbáltatásoknak és éhezésnek tesszük ki a testünket, megvonjuk tőle a vitaminokat és az ásványi anyagokat, aztán meglepődünk azon, hogy újra felszedtünk egy pár kilót.
Az évek során bevált élelmiszerek hirtelen megváltoztatása stresszhez és a diéta sikertelenségéhez vezet. Az akaraterőt kemény próbának teszi ki.
Az állandó éhségérzet az embert idegessé és dühödté teszi. Tudósok bebizonyították, hogy a diéta ideje alatt az embereket vonzzák a tiltott élelmiszerek, még akkor is, ha korábban közömbösek voltak irántuk.
Nagyon fontos hozzászokni az egészséges szokásokhoz: a reggelt frissítő zuhannyal és futással kezdeni, kizárni a úgynevezett „felesleges” élelmiszereket (majonéz, chips, félkész termékeket), rendszeresen sportolni és nem enni útközben... A hirtelen és szigorú ételmegvonás mozgásszegény életmódnál csak a közérzetet rontja.
A sikertelen diéta utolsó oka bennünk rejlik. Mindig elégedetlenek vagyunk magunkkal, mindig az „ideálishoz” szeretnénk hasonlítani, a stressz és az aggódások miatt az evéshez fordulunk, állandóan lehangoltak vagyunk, csak magunkra koncentrálunk, szokásunkká válik a siránkozás a súlyunk miatt. félünk, és mi...... az okokat a végtelenségig lehetne sorolni, és ezen okok kombinációja minden embernél egyedi.
A súlyfelesleg elleni harcban először feltétlenül magunkban tegyünk rendet, derítsük ki, hogy pontosan mitől is hízunk, milyen érzelmek váltják ki belőlünk az állandó plusz kalória bevitelt. Pártatlanul nézz magadra, meglehet, hogy nem is kell diétáznod!

Legközelebb, amikor kritikusan tekintesz magadra a tükör előtt, emlékezz erre a cikkre és mesélj erről a barátaidnak is!

Additional Info